banner56

Hizmet Alan İle Hizmet Verenler Buluşuyor

Bağcılar Merkez Mahallesi’nde düzenlenen “Halk Meclisi” toplantısında konuşan ilçe sakinleri hizmet veren konumundaki yetkililerle yüz yüze konuşabildiklerini belirterek dile getirdikleri sorunlarına çözüm bulunmasından dolayı da çok memnun olduklarını belirttiler.

Hizmet Alan İle Hizmet Verenler Buluşuyor
Merkez Mahallesi’nde düzenlenen “Halk Meclisi” toplantısında ilçeyi yönetenlerle hizmet alanlar bir araya geldi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada Merkez Mahallesi’ne iki yüzme havuzu inşa edeceklerini söyledi.

”Halk Meclisi”nin açış konuşmasını yapan Başkan Çağırıcı, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin Bağcılar’da yaşandığını belirtti. Toplam 20 bin aileye gıda ve kömür yardımı yapıldığını anlatan Çağırıcı, bunun da 100 bin kişi anlamına geldiğini anlattı. Çağırıcı, “İnancımızdan aldığımız terbiyeyle geçim sıkıntısı çeken, hasta veya yatalak durumdaki hemşehrilerimin evine temizliğe gidiyoruz. Ekiplerimiz, eşyaları temizlediği ev sakininin saçını ve sakalını da traş ediyor. Devletimiz de hasta ve yatalak insanlara bakanlara asgari ücretten ödeme yapıyor.” dedi. Toplam 15 bin çocuğa diş macunu, fırça ve eğitim seti dağıttıklarını da kaydeden Çağırıcı, Bağcılar’daki 64 noktada ücretsiz güvenli internet hizmeti verdiklerini ifade etti. Çağırıcı, 22 mahalle konağında da kütüphane bulunduğunu kaydetti.

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi veren Çağırıcı, yeni yapılan binaların dönüşümle ilgisi bulunmadığını söyledi. Bağcılar’ın yüzde 75’nin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini anlatan Çağırıcı, ilçede önce halkın huzurunu ve mutluluğunu hedeflediklerini söyledi. Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Saray gibi binanız olsa bile, kanalizasyonu, altyapı hizmeti ve gidilecek asfalt yolu bulunmayınca bir anlam ifade etmez. Biz öncelikli olarak hemşehrilerimin ibadet ettiği alanları gençlerimizin okuduğu okulları yeniledik ve depreme dayanıklı halde yeniden inşa ettik. Hükümet Konağı ve belediye binasını sonraya bıraktık. Halkımız nerede huzur buluyorsa hizmet binalarını oraya kuruyoruz.’
Bağcılar Belediye binasını Güneşli Mahallesi’ndeki toplam 26 bin metrekarelik alana inşa edeceklerini de kaydeden Çağırıcı, 6 bin metrekaresinin hizmet binası, 20 bin metrekaresinin de yeşil alan olacağını söyledi.

İdarecilerimiz Fildişi Kulede Yaşamıyor
Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı konuşmada bu tür toplantıların çok verimli geçtiğinin altını çizdi. Öztürk, “Amaç hasıl oldu. Bunun kıymetini bilmeliyiz. İstanbul’un en kalabalık ilçesi Bağcılar’da yaşayan herkesin hiç kimseyi aracı kılmadan düşüncelerini açıklaması ve sorunlarını dile getirmesi büyük bir imkandır. Çünkü, bizim idarecilerimiz fildişi kulelerde yaşamıyor.” diye konuştu. Halk Meclisi’ne konuk olarak katılan AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin de, 20 gün önce Başkan Çağırıcı’nın katkısıyla Batman’da 250 engelliye tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi. Güneştekin, “Başkanımızın hizmetini dinledim ve çok sevindim. Bu anlamda Bağcılar çok şanslı. Ne zaman bir sorunumuz olsa bize yardımcı oluyor.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11