banner56

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağırıcı , “Kadınlara ve engellilere pozitif ayrımcılık uyguladık. Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezi’nde İŞKUR , Halk Eğitim ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kurslara katılan kadınlar sertifika alıyor” dedi

Kadınlara pozitif ayrımcılık
 Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezi’nin kadınların buluşma noktası olduğunu belirten BağcılarBelediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kadınlar ve engellilere pozitif ayrımcılık uyguladık. Kadınlar için de tıpkı Engelliler Sarayı gibi bir saray inşa ettik” dedi.

Bağcılar meydanında inşa edilen merkezde Türkiye 
İş Kurumu (İŞKUR) ve Halk Eğitim Merkezi’yle ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenlendiğini belirten Çağırıcı, şu bilgileri aktardı:
“Merkezde, 
KOSGEB kurslarına da başlandı. Kursta kadınlara, 2.5 aylık periyotlarla; hasta veyaşlı bakımıaşçılıkçağrı merkezi operatörlüğü, dikiş nakış kursu, çocuk bakımı gibi yaklaşık 60farklı branşta eğitim veriliyor. Merkezdeki kursları tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veriliyor. Merkezden günde 1000 kadın faydalanıyor. Bazı kursiyerler kursun avantajını kullanarak daha kolay iş sahibi olabilirken, bir kısmıysa evlerinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.”
 
Kaynak:Milliyet Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11