banner56

175 bin ev ve işyeri dönüştürülecek

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçedeki 250 bin konut ve işyerinden 175 bin adedinin kentsel dönüşüme tabi tutulacağını, ilk etapta 24 bin konutun yenileceğini söyledi

175 bin ev ve işyeri dönüştürülecek
 Bağcılar’da 8 mahallede kentsel dönüşüm alanlarının tespit edildiğini, bu alanlarda 8 bin bina 24 bin konutun dönüştürüleceğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizde 250 bin bağımsız bölüm var. Bunun yüzde 70’ini dönüştürmek zorundayız. Yani 175 bin konut veişyeri önümüzdeki 20 yıl içinde dönüşecek. Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz projemizdir. Bağcıların cefasını çekenler, sefasını da sürecek” dedi. Çağırıcı, şunları söyledi:
“Kentsel dönüşüm kapsamında, konut, iş merkezleri ve 
prestij alanlarının planlarını hazırladık. Dönüşüm projesi, planlı ve programlı olarak devam ediyor. İyi bir analiz sürecinin ardından kentsel dönüşüm alanları ilan edildi. İstanbul’da ilk kez Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü biz kurduk. 6306 sayılı kanunun da çıkmasıyla kentsel dönüşüm projesi hız kazandı. Riskli alanlarda yeniden planlama çalışması yapıp, şehircilik ilkelerine uygun ada bazlı altyapı da düşünülerek yeni projeler üretiyoruz.”
8 mahallede başladı
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hiç kimsenin mahallesinden başka bir yere taşınmak zorunda kalmayacağını kaydeden Çağırıcı, şöyle 
konuştu:
Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, MerkezSancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildi. Yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Çalışmaların başladığı günden bu yana yüzlerce konut, proje kapsamında yenilendi. Kentsel dönüşüm projesinde, herkesin bulunduğu yerde kalmasını amaçlıyoruz. Yani yerinde dönüşüm. Bağcılar’ın cefasını çekenler, sefasını da sürecekler. Hiç kimse mahallesinden, komşularından ayrılmayacak. Parsel birleşimleriyle inşa edilecek yeni yaşam alanlarıyla özellikle sokak arası yollara da ihtiyaç kalmayacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11