banner56

Taksiciler Engelliler Sarayı’nda

İstanbul’un Avrupa yakasında görev yapan taksici esnafı, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda bir araya geldi.

Taksiciler Engelliler Sarayı’nda
Toplantı öncesinde Engelliler Sarayı’nı gezen taksiciler, engelli kursiyerlerle sohbet ederek bilgi aldılar. Esnaf, “Bağcılar’daki engelliler için hizmete geçirilen Engelliler Sarayı’ndan çok etkilendik. Daha önce böyle bir binayı ve engelliler için verilen hizmetleri görmemiştik.” dediler.

İstanbul’un ulaşımında önemli bir görevi yerine getiren taksici esnafı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen yemekli toplantıda buluştu.
Toplantıda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya sorunlarını anlatan taksici esnafı, “korsan taksilerle ilgili” sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Korsan taksicilerin haksız rekabete sebep olduğunu dile getiren taksiciler, Çağırıcı’dan, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni taksi durakları yapılmasını da istediler. Esnafın sorunlarını dinleyen Çağırıcı bir konuşma yaptı. Çağırıcı, önceki yıllarda Bağcılar’da ruhsatlı taksi durağı olmadığını ifade etti.

Örgütlü Toplumdan Korkan Bir İnsan Değilim 
Prensip olarak hiçbir oda veya sendikaya kayıtlı olmayan esnafı tanımadığını kaydeden Çağırıcı, “Kayıt şartı arıyorum. Lütfen esnaf odalarına kayıt yaptırın. Birliktelik ancak birlik olmakla gerçekleşir.” dedi. Taksi duraklarıyla ilgili defalarca çalışmalar yaptığını da anlatan Çağırıcı, çalışma ruhsatı olmayan hiçbir taksi durağını yaptırmayacağını ifade etti. Çağırıcı şöyle konuştu:
“Ruhsatlı olup da durağıma bir şeyler yapmak istedim, yapamadım’ diyen olamaz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi taksici esnafına ruhsat veriyor. Hiçbir durağın yapılmasına karşı şerhim yok. Bir tek Bağcılar Meydan’daki bir mağazanın önüne durak yapmak istediler ona izin vermedim. Mağaza önünde durak mı olur? Müsait yer olsun durak ruhsatı vereyim.”

Hiçbir, yasal çalışan taksi durağındaki esnafı mağdur etmediklerini anlatan Çağırıcı, ruhsatı olmayan taksi durağına işlem yapmasının yasal olmayacağının altını çizdi. UKAME kararını alın sonrasında biz sizlere yardımcı oluruz. Çağırıcı, Seyyar satıcılıkla mücadele eden en önemli belediyelerden biriyiz. Çağırıcı, “Bağcılar Meydanı’nda seyyar satıcı göremezsiniz. Çünkü ben yerleşik esnafa saygı duyuyorum.” diye konuştu. Bir taksicinin sorusu üzerine de Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen sitelere yeni taksi durakları da yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Radyocu Onur Sakar’ın (Onur’la showtime) sunuculuğunu yaptığı toplantıya İstanbul Şoförler Odası Başkanı Cem Sert, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, Bağcılar Şoförler Odası Başkanı Mustafa Nuhoğlu, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Yaşar Arabul, Beyoğlu Taksiciler Kooperatif Başkanı Resul Sivri ve Sultanahmet Taksiciler Kooperatif Başkanı Adnan Fincan, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası eski Başkanı Semih Kaçanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda taksi durak başkanları ile taksiciler bir araya geldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11