banner56

“Yerel Yönetimlerde “Akıllı Belediyecilik” Dönemi

Beşiktaş Conrad Oteli’nde düzenlenen “WICS 2013 Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi”nde düzenlenen panelde “Akıllı Belediyecilik” uygulamaları anlatıldı.

  “Yerel Yönetimlerde “Akıllı Belediyecilik” Dönemi
 Beşiktaş’taki Conrad Oteli’nde düzenlenen WICS 2013 Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi yoğun ilgi gördü. Zirvede düzenlenen ve Keynote Session’un yönettiği panelde bir sunum yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hızla gelişen bilişim teknolojilerinin şehirlerde sorunların çözülmesi, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların yaşam kalitelerinin arttırılmasına önemli katkılar sağladığına dikkat çekti.

Çağırıcı, “insan odaklı”, “sosyal”, “proaktif” belediyecilik anlayışının ardından son yıllarda “akıllı belediyecilik” kavramı ve anlayışının öne çıktığını belirtti. Çağırıcı, yerel yöneticiler olarak “ortak akıl”, “akıllı telefon”, akıllı bina”, “akıllı şehircilik” ve “akıllı kentler” anlayışının yaygınlaşmasıyla birlikte çağın gereği olarak da “akıllı belediyecilik” yapmaya başladıklarını belirtti. Çağırıcı şunları söyledi: “Yaşadığımız teknoloji ve bilişim çağında bu teknolojik gelişmeleri kendi bölgemize adapte etmek suretiyle vatandaşımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmayı hedefledik. Bağcılar Belediye Başkanı olarak belediyemizin ‘Akıllı Belediyecilik’ uygulamalarını 2000 yılı başlarında uygulamaya aldık. Her geçen gün geliştirerek devam ediyoruz. Hane halkı araştırmamız ve numarataj çalışmamız bunun altyapısını oluşturuyor. Bağcılar ilçemizdeki binaların numarataj çalışmaları yapılarak coğrafi bilgi sistemiyle kayıt altına alınması 2003 yılı itibariyle başladı.”

Çalışmaları Akıllandırdık
Akıllı Belediyecilik kapsamında Elektronik Belge Yönetim Sistemi başta olmak üzere E-İmar uygulamaları, Kent Bilgi Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemi, Mobil Belediyecilik, Dijital Arşivleme gibi sistemler ile çalışmaların akıllandırıldığını anlatan Çağırıcı, “Hemşehrilerim internetten Bağcılar Belediyesi’ne ulaşabiliyor ve her türlü müracaatını yapabiliyor. EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile belediyemizde yapılan işlerin akışları elektronik ortamda yürütülmekte ve takip edilmektedir. E-Belediyecilik hizmetleri ile vatandaş hizmet başvurularını internet üzerinden yapabilmekte ve başvuru durumunu takip edebilmektedir. Ayrıca SMS ile başvuru takibi yapabilmektedir. Bütün işlerimiz elektronik ortamda gerçekleşmektedir.Türkiyenin en en gelişmiş elektronik imza sistemini (paket imza) kullandığımızı TÜBİTAK teyid etti.” diye konuştu.

İnternet Üzerinden Evrakı İmzaladı
Konuşmasının ardından cep telefonuyla akıllı belediyecilik uygulamasını kullanan Çağırıcı, ‘mobil imza’ ile bir evrakı imzaladı. Panelde ayrıca Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Aydın Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de belediyelerinin çalışmalarıyla ilgili sunum yaptılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11