banner56

Engelli sporcuların maraton zaferi

d35. İstanbul Maratonu’nda yarışan Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü Engelli sporcuları yeni başarılara imza attılar. Bayanlarda Hamide Kurt birinci olurken erkeklerde yarışan Ömer Cantay da üçüncü oldu.

Engelli sporcuların maraton zaferi
Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 35. İstanbul Maratonu'nda ter döktüler. Yarışmalarda bayanlar dalında yarışan Hamide Kurt birincilik elde ederken, Ömer Cantay da erkekler dalında üçüncü oldu.
Bağcılar Times Haber Merkezi
Yurtiçinde ve yurt dışında büyük başarılara imza atan Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 35. İstanbul Maratonu’nda yarıştılar. Büyük bir çekişmeye sahne olan bayanlar dalında Hamide Kurt birincilik ipini göğüslerken, Zübeyde Süpürgeci ikinci, Maşide Cesur da üçüncü oldu.
DSC_2239.JPGErkekler dalında yarışan Ömer Cantay da Polonyalı Hamerlak Tonasz’ın ve Japon Pasopchote Klannern’in ardından üçüncülüğü elde etti. Maratonda Semih Görkem Kıyar dördüncü, Birol Kamar da beşinciliği elde etti.
Ömer Cantay bu yarışmada en iyi derecesini yaptığını belirterek, “Türkiye’de Atina Paralimpig Olimpiyatları’na katılan ilk engelli sporcu oldum. Geçen yılki İstanbul Maratonu’nda da ikinci olmuştum. Önümüzdeki Ocak ayında Adana Maratonu’na katılacağız ardından da Ağustos ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda yarışacağız.” diye konuştu.
Ödüllerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin’in elinden alan başarılı engelli sporcular hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yeni Başarılara İmza Atıyoruz
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli sporcuların azimlerinin övgüye layık olduğunu belirterek, “Engelliler Spor Kulübümüz sürekli yeni başarılara imza atarak bizleri gururlandırıyorlar. Kendilerini kutluyorum. Sporcularımıza destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11