banner56

120 Yıllık Gelenek Devam Ettiriliyor

Yaklaşık 120 yıl önce Selanik’te başlayan gelenek Mahmutbey’de devam ediyor. Mahmutbey Selanikliler Derneği geleneği bu yıl da sürdürerek ilçe sakinlerine pilav ikramında bulundu.

120 Yıllık Gelenek Devam Ettiriliyor
 Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde ikamet eden Selanik göçmeni ilçe sakinleri pilav günü geleneğine bu yıl da devam etti.

Yaklaşık 120 yıl önce başlayan gelenek her yıl tekrar ediliyor. Mahmutbey Selanikliler Derneği Başkanı Fuat Sarp tarafından organize edilen pilav gününde, etli pilav ikramında bulunuldu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı programa yoğun ilgi yaşandı. Mahmutbey Selanikliler Derneği Başkanı Fuat Sarp böylesine anlamlı bir geleneği yurt edindikleri Bağcılar’da da sürdürmenin ve gelecek nesillere öğretmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Atalarının Yunanistan’dan Mahmutbey’e göç ettiklerini ifade eden Sarp, Pilav Günü geleneğinin ne anlama geldiğini şöyle anlattı:
“Yusuf Paşa isimli bir dedemiz savaşta karnından yaralanmış. Daha sonra fazla yaşamayarak şehit olmuş. Onun ardından böyle bir gelenek başlamış ve Yunanistan’la 1924’te yapılan mübadele ile Türkiye’ye getirilmiş. Yusuf Paşa Kasım ayının ilk haftasında şehit olmuş. Onun için bizler her yıl kasım ayında şehitlerimiz için mevlit okutturarak, pilav veriyoruz. Masraflar halkımız tarafından karşılanıyor. Biz de dernek olarak işi organize ediyoruz”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11