banner56

Kabil Belediyesi eğitim için İstanbul’da

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde; Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (UYEM) 2013 yılı 3. Dönem Afganistan Eğitim Programı başladı.

Kabil Belediyesi eğitim için İstanbul’da
 Yedi gün sürecek olan eğitim programının açılışı Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Zeytinburnu’ndaki Genel Merkezi’nde yapıldı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Lokman Çağırıcı açılışta yaptığı konuşmada özellikle Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti iktidarında Türkiye’nin başarısının onur ve gururla izlendiğini belirtti. Çağırıcı, “Aynı inanca ve kökene sahip milletiz. Hazret Mevlana, ‘Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır’ diyor. Son 10 yılda Türkiye olarak birçok farklılıklara şahitlik ediyoruz.” diye konuştu. Uzun bir süreçte İslam coğrafyasının kendilerine başka güçler tarafından biçilen rolü kabullenmek zorunda kaldığına dikkat çeken Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gittiği her ülkede gurur ve onurla karşılanıyor. Kendisi de yerel yönetimlerden gelmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş da, Dünya Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine tekrar seçildi. Türk DünyasıBelediyeler Birliği olarak başta Afrika ülkeleri olmak üzere birçok çalışmalara öncülük ediyoruz. “

Farklılıklardan İstifade Etmeliyiz
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde birçok konuda deneyim paylaşımının yapıldığını da kaydeden Çağırıcı, farklılıklardan da istifade edilmesi gerektiğini ifade ederek 26 ülkeden 171 üyesi olan bir Birlik haline gelindiğini sözlerine ekledi.
Afganistan’ın İstanbul Başkonsolosu Mohammed Soruvar Mojadidi de Türk dostlarıyla birlikte Afgan heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Afgan ve Türk milleti dost ve kardeştir. Atatürk ve Afgan Kralı Emanullah Han’ın birlikte olduğu kareleri Türkiye’nin her tarafında görmekten gerçekten gurur duyuyoruz. Türk ve Afgan kardeşliği bizlere ayrı bir duygu vermektedir. Çanakkale Savaşı’ndan bu yana karşılıklı yardımlaşma dikkate şayandır.” diye konuştu.
Afganistan Heyeti Başkanı Kabil 16. Bölge Belediye Başkanı Davud Shinvari de teknik yardımların yanı sıra Türkiye’deki yerel yönetimlerin tecrübelerinden de faydalanmak istediklerini ifade etti.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt da bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. UCLG Mevva Genel Sekreteri Mehmet Duman da Afganistan’daki yerel yönetimlere yönelik kapasite geliştirme programında bir araya geldiklerini belirterek, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği bu programları büyük bir ivmeyle sürdürürken yararlı hizmetler gerçekleştiriyor. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’ndan birisi olarak bizler de genel sekreterlik olarak İstanbul’da Ortadoğu ve Batı Avrupa’ya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Afganistan, İran, Türkiye, Azerbaycan ve Yemen’e uzanan 20 ülke içerisinde yerel yönetimler arasındaki birliktelik ve bilgi paylaşımını koordine etmeye çalışıyoruz.” dedi. Programa ayrıca Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ile Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11