banner56

Yerel Seçimde İstanbul Düğümü Çözecek

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde Ak Parti ve CHP İstanbul konusunda ciddi bir kapışmaya girecek gibi gözüküyor.29 Mart 2009 yerel yönetim seçimleri ile 30 Mart 2014 seçimleri arasında ciddi farklar olacak.

Yerel Seçimde İstanbul Düğümü Çözecek
2009’da Darbeciler derdest edilmemişti, Gezi rahatsızlığı yoktu,açılım yoktu kısaca o günden bu yana köprünün altında çok su geçti…

Ak Parti cenahı anketlere göre biz açık ara fark ile öndeyiz iddiasını yinelerken CHP aramızdaki, puan farkı Mustafa Sarıgül ile kapanacak tezini  savunuyor. Tabi gerçek sandık da vatandaş dilediği partiye oy verip ya başa getirir  yada sen bekle der.
İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 


Ak Parti Kalesini Korumak, CHP’de almak istiyor

İktidar Partiler’ için ülken en büyük kenti olan İstanbul’ u almak her zaman önemli olmuşturAk Parti Genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın siyasete atıldığı kent olan İstanbul’ın Ak Parti için önemi biliniyor. Bu önemden dolayı  Ak Parti İstanbul’u kaybetmemek için sık eleyip ince dokuyacak. CHP’de daha önce ihraç kararı olmasına rağmen Kamuoyunda iyi bir karşılığı olan Şişli Belediye  BaşkanıMustafa Sarıgül af etti.  Bu gelişmeler üzerine Beyaz TV başta olmak üzere Deniz Baykal’ın yıllar önce yapılan Kongrede Sarıgül aleyhinde yaptığı konuşmayı sık sık yayınlaması  önümüzdeki süreçte İstanbul Büyük Şehir seçimi için ciddi kavgaların olacağı sinyalini verdi. CHP’nin İBB adayı üç aşağı beş yukarı  belli olmuş gibi. Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin arasında geçen aday adaylık yarışı birisinin aday  olması ile son bulacak gibi gözüküyor.
Ancak Ak Parti’nin Kadir Topbaş ile mi yoksa yeni bir aday ile mi yola devam edeceği henüz kesinleşmemiş durumda değil. Ak Parti’nin Aday’ı Kadir Topbaş olursa İBB ye 3.kez aday olması ile bir rekora da imza atmış olacak.

CHP Hangi ilçeleri alacağını iddia ediyor  ?

CHP’nin alacağını iddia ettiği ilçelerin başına Başakşehir,Beylikdüzü,Çekmeköy,Beyoğlu, Eyüpgeliyor . Bu ilçeler içinde Fazla oy farkı Beyoğlu ilçesinde olmasına rağmen CHP Ak Parti için çok önemli olan Başakşehir ve Beyoğlu’nu almak için ayrı bir çalışma yapacak gibi görünüyor.

Ak Parti etkin adaylar ile kaybettiği yerleri almanın hesabını yapacak

Ak Parti ise 2009 yerel yönetim seçimlerinde CHP’ye kaptırdığı Kartal,Maltepe,Sarıyer ve Adalar’ı , bir de 2009 da çok az bir oy farkı ile kaybettiği Büyükçekmece ve Finans merkezi olan Ataşehir’i de almak için çok uğraşıyor. Kartal’da aday adayı olan yeminli Mali müşavir Abubekir Taşyürek  ve Maltepe’de aday adayı olan Prof.Dr.Edibe Sözen Yavuz gibi güçlü aday adaylarının bu ilçelerde olması Ak Parti kaptırdığı ilçeleri almanın peşinde yorumlarını da beraberinde getiriyor.

CHP Halkın sevdiği adaylar ile şansını artıracak

CHP’de Başakşehir ilçe başkanı iken beş yıl sürecince toplumun tüm kesimleri tarafından çalışmaları takdir edilen CHP Başakşehir Belediye Bakan Aday adayı Özgür Karabat’ın en güçlü başkan adayı olarak ön plana çıkması ve aynı şekilde Beylikdüzü’nde başarılı eski ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  da örgütünün desteğini almasına bakırlı ve 1 Aralık 2013 de yapılacak ön seçimde aday olarak çıkmasının beklenmesi partilerin sevilen adaylar ile seçmenin karşısına çıkmaya hazırlandığını gösteriyor.

Hem ilçe hem de İBB adayları bir ay içinde netleşir

İstanbul üzerinde hedefleri olan Ak Parti ve CHP yönetimleri 2013 yılında hem ilçe hem de İBB adaylarını belirleyip alana inmenin hesaplarını yapıyorlar.
CHP % 90 ile İBB de Mustafa Sarıgül ile seçime gireceği sinyalini veriyor. Ak Parti’de Ulaştırma BakanıBinali Yıldırım’ın ismi  ve mevcut başkan Dr.Mimar Kadir Topbaş’ın simi geçmesine rağmen başbakan’ın ciddi bir sürpriz  yaparak  kamuoyunda karşılığı olan yep yeni bir aday ile de İstanbulluların önüne çıkabilir.

Bu seçimler İstanbul için kıran kırana olacak ve başbakan Dolmabahçeyi SKM gibi kullanacak

Ak Parti için İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin hem psikolojik üstünlüğü hem de ekonomik gücü yabana atılmayacak bir gerçektir. Başbakan eğer Sarıgül ile kendi adayı arasında az oy farkı olduğunu görürse hiç şüphesiz ki bizzat kendisi Dolmabahçe ofisinde İstanbul seçimlerinin taktik ve stratejik alt yapısını bir SKM başkanı edası ile yapacağından kuşku yok.
Bir ak içinde aday adaylarının adaylaşması adına dananın kuyruğu kopacak.  Hem ilçelerde hem de İBB de adayların netleşmesi ile CHP ve Ak Parti zaman kaybetmeden alanlara inecek ve  hemen seçmen ile temaslarını hızlandıracaktır. CHP’ nin  İBB aday Sarıgül olursa İstanbul seçimleri çok zevkli geçecek gibi gözüküyor.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11