banner56

Bu ödülü engelli kardeşlerimiz adına alıyorum

Bağcılar Belediyesi engellilere yönelik sosyal belediyecilik uygulamalarından dolayı ödüle layık görüldü. Engelsiz Yaşam Vakfı’nca düzenlenen programda ödülü alan Başkan Çağırıcı, “Bu ödülü engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm Bağcılarlı hemşehrilerim adına alıyorum” dedi.

Bu ödülü engelli kardeşlerimiz adına alıyorum
Engelsiz Yaşam Vakfı, “Yılın En İyileri”ni belirledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ''Yılın En İyi Bakanı'' ödülüne layık görülürken, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da sosyal belediyecilik alanında “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” seçildi. 
Maslak Sheraton Otel’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreninde farklı alanlarda ödüle layık görülenlere ödülleri verildi. Programa iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e ''Yılın En İyi Bakanı'' ödülü, AB Bakanı Egemen Bağış'a ise “Yılın En İyi Siyasetçisi” ödülü verildi. 
Törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Faruk Çelik ''İnsanın çok, ama insanlığın kıt olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bir damla petrolün bir damla insan kanından çok daha değerli olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda insanın büyük özrü kolunun olmaması, gözünün görmemesi, kulağının duymaması değil, vicdanının özürlü olmasıdır. Vicdansızlık sorunuyla insanlık karşı karşıyadır. Bu açıdan bu gece, İstanbul için, Türkiye için, dünya insanlığı için çok önemli bir gecedir'' dedi.  
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise özellikle Bağcılar Belediyesi’nin engellilere yönelik örnek uygulamaları dolayısıyla ödüle layık görüldü. Ödülünü ünlü Sanatçılarımızdan biri olan Orhan Gencebay’ın elinden alan Çağırıcı, “Bu ödülü, engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm Bağcılarlı hemşehrilerim adına alıyorum” dedi. Gencebay’a teşekkür eden Çağırıcı şunları söyledi: “Biz belediye olarak engellilerin sosyal hayata katılımına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl binin üzerinde engelli kardeşimize meslek edindirme kursu verdik. Engelli sporcularımız uluslararası müsabakalardan büyük başarılarla döndü. Bir bayan atletimiz, Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Engelsiz Yaşam Vakfı’na bizim bu gayretlerimizi görüp ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11