banner56

Anadolu’ya kitap seferi

Bağcılar Belediyesi 3 yıl önce başlattığı ‘Gezgin kitap Projesi’ne bu yıl da devam ediyor. 12 kente 60 bin kitap gönderilmesi için çalışmalara başlandı. Dağıtım ekibi 30 Eylül’de yola çıkıyor.

Anadolu’ya kitap seferi

Bağcılar Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘Gezgin Kitap Projesi’ kapsamında bu yıl da 60 bin kitap Anadolu’nun farklı kentlerine gönderilecek. Dağıtıma Zonguldak’tan başlayacak ekip, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çorum’a giderek kitapları milli eğitim müdürlüklerine teslim edecek.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Gönül Köprüleri Kuruluyor

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 3 yıl önce başlattıkları Gezgin Kitap Projesi’nin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, amaçlarının doğu ile batı arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir köprü oluşturmak istediklerini söyledi.


Bağcılarlı öğrencilerden toplanan ve hayırseverlerin desteği ile alınan kitaplar arasında önemli eserler olduğunu söyleyen Başkan Çağırıcı, “Gönderilecek kitaplar arasında klasikler olarak bilinen, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın en seçkin eserleri yer alıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında, sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını istiyoruz. 1 milyon kitap dağıtana kadar kampanyamız devam edecek” diye konuştu.


12 Noktaya 60 Bin Kitap

Dağıtımına Zonguldak’tan başlayacak olan ekip, Devrek İlçesi’ne uğradıktan sonra sırasıyla Bartın, Amasra, Karabük, Safranbolu, Kastamonu, Taşköprü, Sinop, Boyabat, Çorum ve Alaca’ya gidecek. Her kentin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 5’er bin kitap teslim edilecek.


Karış Karış Anadolu

Bağcılar Belediyesi 2011 yılında yapılan kampanyada da Yozgat Saraykent, Akdağmadeni Sivas, Hafik, İmranlı, Erzincan, Refahiye, Üzümlü, Erzurum Aşkale, Oltu, Kars Susuz ve Sarıkamış’a 60 bin kitap dağıtmıştı.


Projeyi her yıl düzenli sürdüren Belediye, geçen yıl da Bilecik, Söğüt, Eskişehir, Odunpazarı, Seyitgazi, Kütahya, Domaniç, Afyon, Şuhut-Salar, Çobanlar ve Bolvadin’e gönderilen 60 bin kitap yeni okuyucularıyla buluşmuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11