banner56

“Gezgin Kitap” Karadeniz yollarında

Bağcılar’daki öğrencilerden toplanan 60 bini aşkın kitap Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çorum ve Sinop’taki kitap dostu öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 “Gezgin Kitap”  Karadeniz yollarında
Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen tören sonrası kitap dolu Kamyon, Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler tarafından uğurlandı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Birçok özgün sosyal ve kültürel projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da yeni bir heyecan daha yaşanıyor. Bu yıl üç yaşını dolduracak olan “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında Bağcılar’daki öğrencilerden toplanan bir Kamyon dolusu kitap, Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen tören sonrası Karadeniz’e uğurlandı.
İlçedeki öğrenciler ve hayırsever vatandaşlardan toplanan 60 bini aşkın kitabı Zonguldak, Bartın, Karabük, Safranbolu, Çorum ve Sinop’taki il ve ilçelerdeki öğrencilere taşıyacak olan Kamyon yola çıkmadan önce Bağcılar Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, ilçenin insanlar arasındaki kültürel bağları güçlendirdiğini ifade etti. Çakır, Bağcılar’ın büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini belirterek, “Fakat asıl dönüşüm kalplerde ve zihinlerde olandır. Bu kapsamda yapılan projeler asıl önemli projelerdir. Bunlardan birisi de ‘Gezgin Kitap Projesi’dir.” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, özgüveni yüksek, sorunlar karşısında pratik çözümler üretebilen nesiller yetiştirmek amacıyla öncelikle Bağcılar’da hayata geçirilen projenin, üç yıl içerisinde ilçe sınırlarını aştığını belirtti. 2008 yılında başlayan “Okumayı Seviyorum Projesi”nin İstanbul’a ilham kaynağı olduğunu ifade eden Çağırıcı şunları söyledi:
“Okuduğumuz kitapları Anadolu’daki öğrencilerimize gönderiyoruz. Yıl içerisinde ilçedeki okullarımız ve kitap dostlarından topladığımız kitapları paylaşma ve kaynaşma amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan komisyon marifetiyle ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrenciler için ayırıyoruz. Her yıl bir Kamyon dolusu on binlerce kitabı ülkemizin değişik coğrafyadaki il ve ilçelerine ulaştırıyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11