banner56

İranlı heyet Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti

Bağcılar Belediyesi’ne ziyarette bulunan İran Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mohamad Ezeti ve beraberindeki heyet ilçede hayata geçirilen “Kentsel Dönüşüm Projesi” ile ilgili bilgi aldılar.

İranlı heyet Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti
 Bağcılar’da ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’ yurt dışında da dikkatle izleniyor. Beraberindeki heyetle Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret eden İran Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mohamad Ezeti, Başkan Yardımcısı Ali Aydın’dan ilçedeki Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ile ilgili bilgi aldı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar’da yıllar önce gündeme alınan Kentsel Dönüşüm Projesi’nden faydalanmak isteyen ilçe sakinlerinin sayısı her geçen gün artıyor. İlçenin şehirleşme anlamında da büyük bir değişim ve dönüşüm geçirmesinde etkili olan proje yurt dışında da ilgi görüyor. Özellikle 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte projenin uygulaması da hız kazandı.

Kentsel Dönüşüm Konusunda Bilgi Aldılar
Bağcılar Belediyesi’ne ziyarette bulunan İran Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mohamad Ezeti, Azerbaycan Vali Yardımcısı Ahad Rashed, Tebriz Meclis Başkanı Dr. Rasoul Darskhan, Şehir ve Planlama Bakan Yardımcısı Dr.Ardesiv Javadi ilçede gerçekleşen projelerle ilgili bilgi aldılar. Konuk heyete, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin planlanması ve uygulanması ile ilgili bilgi veren Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın konunun sosyolojik önemine de dikkat çekti. Bağcılar Belediyesi’nin bu süreçte oynadığı role de dikkat çeken Aydın, “Bağcılarlılara, konuyla ilgili detaylı bilgi veriyoruz. Bizim belediye olarak projedeki konumumuzu anlatıyoruz. Devlet konut sahiplerine kira yardımında bulunuyor. İsteyen bankadan uygun kredi çekebiliyor. İlçe sakinleri uygulama süreciyle ilgili bilgi sahibi oldukça projeye ilgi de o kadar artıyor.” dedi.

Başkan Yardımcısı Ali Aydın konuklarına ayrıca ilçedeki peyzaj çalışmaları, yol ve kavşak düzenlemesi, yaşlı, genç, çocuk, kadın ve engelliler için yapılan yatırımlarla ilgili geniş bilgi verdi. Kentsel Dönüşüm Projesi ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mohamad Ezeti de, “Bağcılar Belediyesi projenin hazırlanması ve uygulanması sürecinde başarılı bir çalışma gösteriyor. Bu sebeple Kentsel Dönüşüm Projesi ve diğer yerel yönetim faaliyetleri ile ilgili bilgi almak amacıyla ziyarette bulunduk.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11