banner56

Prof. Dr. Sandıkçı hadis konulu konferans verdi

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. Kemal Sandıkçı, “Hadis Dersleri” konulu konferans verdi.

Prof. Dr. Sandıkçı hadis konulu konferans verdi
Bağcılar Belediyesi, Bağcılar İlçe Müftülüğü ile Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti Bağcılar Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “hadis dersleri” toplantısının ilkinde bir konferans veren Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, “İslam dininin iki ayağı vardır. Biri Kur’an-ı Kerim diğeri de Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet (s.a.v)’nin hayatıdır.” dedi.

Bağcılat Times Haber Merkezi

Bağcılar Kültür Merkezi’ndeki “Hadis Sohbetleri”nde konuşan Prof. Dr. Sandıkçı, Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak insanlara hangi mesajların verilmek istendiğini açıkladı. Peygamber Efendimiz’in hayatından örnekler de anlatan Prof. Dr. Sandıkçı, Müslümanların kendi aralarında yardımlaşma ve dayanışma duygularının önemine işaret etti. Allah’a iman eden Müslümanların ibadetlerini de samimi şekilde yerine getirmeleri gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Sandıkçı, şöyle konuştu:

“İslamiyetin iki kaynağından birisi Kur’an-ı Kerim diğeri de Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)’nin hayatı ve hadislerdir. Kur ‘an-ı Kerim’i koruyan yüce Allah, elbet ki İslam’ın ikinci kaynağı olan Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in hadislerini de korumuştur ve koruyacaktır”

İslamiyet’in doğru ve iyi anlaşılmasının çok önemli bir konu olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Sandıkçı, Allahü Teala Kur’an-ı Kerim’de yalnızca Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet(s.a.v)’e sıfatıyla veya vasfıyla seslenmiştir. Onun dışındaki tüm peygamberlere ismi ile seslenmiştir” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11