banner56

Ermeniler Sultan Mehmet Han Sayesinde Rahat Yaşayabildi

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Fatih Sultan Mehmet’in Ermenilerin Osmanlı topraklarında rahat yaşayabilmelerini sağladığını belirterek, “Bu yüzden bir önceki Ermeni Patriği Mutafyan, Fatih Sultan Mehmet’in kabrini sıkça ziyaret ederek, Ermenilere gösterdiği dostluk adına dua etmiştir” dedi.

Ermeniler Sultan Mehmet Han Sayesinde Rahat Yaşayabildi
 Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla düzenlenen, “Her Okula Bir Yazar” projesi kapsamında konferans veren Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in hayatıyla ilgili bilinmeyen birçok konuya değindi.

 

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki konferansına okumanın önemine dikkat çekerek başlayan Armağan, öğrencilere tarihe nasıl bakmaları konusunda bilgi verdi.

Fatih Sultan Mehmet ile ilgili günümüze ulaşan tabloların varlığını hatırlatan Armağan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tabloların hiç biri onun 21 yaşındaki resimleri değil. Çünkü hepsi Fatih Sultan Mehmet’in35-40 yaşları arasını gösteriyor. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u 21 yaşında fethetti. Lakin, zihnimizde hala bu kabulü gerçekleştirememişiz. Babası 2. Murat’ın 12 yaşındaki bir çocuğa devleti teslim ettiğini biliyoruz. Ancak günümüzde bizler 12 yaşındaki çocuğa ev idaresini dahi bırakacak güçte kendimizi görmüyoruz.”

 

“MUTAFYAN FATİH SULTAN MEHMET’İN KABRİNİ ZİYARET ETTİ”

 

 

Fatih Sultan Mehmet ile ilgili birçok konuya değinen Armağan, ”Ermeniler Osmanlı topraklarında onun sayesinde rahat yaşayabildi.” dedi. Doğu Roma İmparatorluğu’nun Ermenilere yaşama hakkı tanımadığının altını çizen Armağan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yüzdendir ki bir önceki  Ermeni Patriği Mutafyan, Fatih Sultan Mehmet’in kabrini sıkça ziyaret ederek, Ermenilere gösterdiği dostluk adına dua etmiştir. Bunun iyi görülmesi lazım. Avrupa, özellikle Almanya birçok ırka mensup masum insanı ‘illetli’  diyerek yakmıştır. Ya da odalara doldurarak zehirli gazla öldürmüştür. Bu ülkelerin medeniyet ve insanlık adına bize söyleyecekleri bir söz olamaz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 11:25

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11