banner56

Üzüm Bağında Bağ Bozumu

Bağcılar’da yaşayanlara ilçemizin geçmişini hatırlatmak ve dalından meyve yemenin mutluluğunu yaşatmak amacıyla hizmete sunulan Nostalji Bahçeleri’nden olan Üzüm Bağı, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üzüm Bağı’ndaki bağ bozumu sırasında dalından üzüm yiyen ilçe sakinleri, üretilen 3 bin kişilik organik pekmezden tadarak hoşça vakit geçirdi.

Üzüm Bağında Bağ Bozumu
 Bağcılar Belediyesi’nin ilçeyi adına yakışır projelere kavuşturmak amacıyla hizmete sunduğu Nostalji Bahçeleri kardeşlik ve dostluk duygularının gelişmesine katkı sağlıyor. İlçe sakinleri, Sancaktepe Mahallesi’nde hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Üzüm Bağı’ndaki bağ bozumunda piknik yapmanın keyfini yaşadı. Alileriyle ağaçların gölgesinde yerlerini alan sakinler, bahçedeki üzümlerden üretilen pekmezlerden tadarak, bolca sohbet ettiler.

 “NOSTALJİ BAHÇELERİMİZ BEĞENİ TOPLUYOR”

 Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da 22 yıl önce 11 park varken günümüzde ise 150 parkı hizmete sunduklarını ifade etti. Nostalji Bahçeleri Projesi’nin de meyve bahçelerine ev sahipliği yaptığını belirten Çağırıcı, şunları söyledi: “Hemşehrilerimizin de büyük beğenisini kazanan Nostalji Bahçelerimiz, komşuluk duygularının geliştiği sosyal ve kültürel mekanlar haline geldi. Kiraz Bahçesi, Üzüm Bağı, Kayısı Bahçesi, Kestane Bahçesi, Fındık Bahçesi, Ceviz Bahçesi’nin ardından Kızılcık Bahçesi’ni de hizmete sunduk. Sırada Elma ve Nar bahçeleri var. İnşallah ilçemizin 22 mahallesini de Nostalji Bahçeleriyle buluşturacağız.”

Bağcılarlıların bahçedeki ağaçları koruduğunu ve mevsiminde birlikte piknik yapma keyfi yaşadıklarını da vurgulayan Çağırıcı, “Bir arada hasadını yaptığımız üzümlerimizden elde ettiğimiz pekmezimizi tattık. Allah huzurumuzu ve mutluluğumuzu daim etsin.” dedi. Bağcılar Bölge Parkı’nı hizmete sunduklarını da hatırlatan Çağırıcı, İSTOÇ’un yanında 200 bin metrekarelik bir alana da Botanik Park inşa edecekleri müjdesini de verdi. Bağcılar’ın geçmişte Yeşilbağ olarak anıldığını vurgulayan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Nostalji Bahçeleri’nin piknik mevsiminde ilçe sakinlerinin buluşma adresi haline geldiğini anlattı.  Öztürk, “Üzüm Bağı’nda güzellikler yaşıyoruz. Maziye gidip geliyoruz.Çocukların ayakları toprağa basıyor, büyükleri çim üzerinde piknik yapıyor.” diye konuştu.

                                                              
“3 BİN KİŞİLİK PEKMEZ”
Konuşmaların ardından Başkan Çağırıcı, dalından kopardığı üzümleri hemşehrilerine ikram etti. Ardından Bağcılarlılar üzüm bağındaki üzümlerden üretilen 3 bin kişilik pekmezden tattı. Çağırıcı daha sonra da organik pekmez kaynatılan kazandan hemşehrilerine pekmez ikram etti.

 “9 TÜRDE 220 ASMA”

 

Üzüm Bağı, 2 bin 200 metre kare alandan oluşuyor. 9 farklı üzüm türünün dikildiği bağda toplam 218 asma bulunuyor. Üzüm bağı, Bağcılar Belediyesi’nin örnek “Nostalji Bahçeleri” projelerinin ilk örneğini oluşturuyor. 2 bin 400 metre kare alan üzerine kurulu olan üzüm bağında 50 metrekarelik bir de bağ evi yer alıyor. 9 çeşit asmanın yer aldığı üzüm bağında, Çavuş, İtalyan, Trakya İlkeren, Yalova İncisi, Haliya, Razaki, Flames, Horoz Karası, Barış üzüm çeşitleri yer alıyor.  İri elips şeklindeki Horoz Karası koyu mor ve siyah rengiyle dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 10:35

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11