banner56

Hamsi ile doydular,Horon ile coştular

Bağcılarlılar, 10.Geleneksel Hamsi Şöleni’nde farklı bir gün yaşadı. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 10.Geleneksel Hamsi Şöleni’nde ilçe sakinlerine Trabzon’dan getirilen 3 ton hamsi ikram edildi. Şölende davetlilere yöresel yemeklerin tanıtımı da yapıldı.

Hamsi ile doydular,Horon ile coştular
 Bağcılar’da her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen Hamsi Şöleni büyük ilgi gördü. Kirazlı Metro İstasyonu yanındaki alanı dolduran binlerce ilçe sakinine Trabzon’dan getirilen ve ızgarada, tavada ve kazanlarda pişirilen 3 ton hamsi ikram edildi. Şölen sırasında, 7’den 77’ye tüm ilçe sakini bir yandan hamsi yerken, öte yandan da horon etkinliklerine eşlik etti.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Dr.Osman Günaydın, şölende birlik ve beraberlik duygusunun yaşandığını belirterek, “Ülkemizin dört bir yanında sevilerek tüketilen hamsi bizi birleştiriyor. Bize böyle güzel ortamlarda buluşma fırsatı sunuyor.” dedi.

“HAMSİ ŞÖLENİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLUYOR”

Bağcılar’da ülkemizin yüzde 1 nüfusunun yaşadığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise gerçekleştirdikleri etkinliklerde birlik ve beraberlik mesajları verdiklerini ifade etti. Bağcılar’ın 757 bin nüfusuyla kentin en kalabalık ilçeleri arasında yer aldığını vurgulayan Çağırıcı, “Şölenimize ilgi her geçen gün artıyor. Karadeniz’in leziz hamsisinden tadan hemşehrilerim, bolca sohbet ediyor, ihtiyaç duyduğumuz komşuluk bağlarını sıkılaştırıyor.” dedi. Çağırıcı,  ülkemizin 15 Temmuz gecesi yaşadığı hain girişimi, bu birlik ve dayanışma duygusuyla püskürttüğünü de sözlerine ekledi.  AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de anlamlı bir geleneğin 10 yıldır sürdürüldüğünü ifade ederek, “10 yıldır düzenlenen bu şölende 81 vilayetimizin renk ve zenginlikleri buluşuyor.” dedi.

“HAMSİ YİYİP, HORON TEPTİLER”

Konuşmaların ardından Günaydın, Çağırıcı, Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve Bağcılar Trabzonlular Dernek Başkanı Etem Coşkun ilçe sakinlerine ızgara ve kazanlarda pişirilen balıklardan ikram ettiler. Şölende ayrıca davetlilere Karadeniz yöresine has yemeklerin tanıtımı da yapıldı. Davetliler bir yandan hamsilerini yerken, öte yandan horon teptiler, yöresel sanatçıların türkülerine eşlik ettiler.

“HER YIL KATILIYORUZ”

Bağcılar sakinleri her yıl düzenli olarak katıldıkları şölende çok güzel anlar yaşadıklarını belirttiler. Üç çocuk annesi Zeynep Özdemir, “Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya ve derneğimize teşekkür ediyorum. Her yıl güzel bir etkinlikte buluşarak hamsi yiyoruz, yöresel türküler dinliyoruz.” diye konuştu. Nazif Özgül de her yıl bu güzel etkinliği hiç kaçırmadığını söyledi. Özgül, “Şölende ızgara ve yağda pişirilen hamsiler çok lezzetli oluyor.  Arkadaşlarımla birlikte her yıl bu şölene mutlaka katılıyoruz.” dedi.  11 yaşındaki Yaren Akdağ da, “Hamsi festivalinde çok eğleniyorum. İkram edilen hamsi ’den yiyorum, sunulan etkinliklere katılıyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 13:10

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11