banner56

Bağcılarlı Engelli Kursiyerler Fuar’a Damgasını Vurdu

Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Engelsiz Yaşam Fuarı’nda hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı standı yoğun ilgi gördü. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın refakatinde standı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, engelli şair Senem Ünal’a yakın ilgi gösterdi. Ünal, imzaladığı kitabını Çalık ve Kaynarca’ya sundu. Çalık ve Kaynarca, kursiyerlerin elinden çıkan ahşap ürünleri, kıyafetleri ve diğer süs eşyalarını dikkatle incelediler.

Bağcılarlı Engelli Kursiyerler Fuar’a Damgasını Vurdu
 01-04 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı dolup taştı. Fuar’da en yoğun ilgiyi gören stantlar arasında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı standı da yer aldı.

“Engelsiz Yaşam Standı’nın ziyaretçileri arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da vardı. Engelliler Sarayı’nda 37 branşta kurs gören engellilerin ahşap, kilim, giysi gibi ürünlerinin de sergilendiği stantta engelli şair Senem Ünal da kitaplarını imzaladı. Çalık ve Kaynarca, ürünleri yakından incelerken, Ünal ile de bir süre sohbet ettiler. Ünal, imzaladığı şiir kitabını Çalık ve Kaynarca’ya sundu. Bağcılar Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerini öven Çalık, Başkan Çağırıcı’ya teşekkür etti. Kaynarca da Engelliler Sarayı’nın çok farklı ve önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Engelli kardeşlerimiz Engelliler Sarayı’nda kendilerine sunulan imkanları çok iyi değerlendirerek, yeteneklerini ispat ediyorlar.” şeklinde konuştu.

“EVLERİNDEN ÇIKMAYA KORKUYORLARDI, ŞİMDİ İSE YETENEKLERİYLE KONUŞULUYORLAR”

Engelliler Sarayı’nın Avrupa’da bile çok az sayıda benzerinin olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, “Kursiyerlerimiz Saray’da, rehabilite oluyor, meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor. Senem Ünal gibi hemen hepsi yıllar önce göz önüne çıkmaya çekiniyordu. Evlerinden dışarıya adım atmaya cesaret edemiyorlardı. Çünkü ya korkuyor ya da utanıyorlardı. Toplumda onlar hakkında bir farkındalık oluşmamıştı. Hastaneye bile gece vakti gidiyorlardı. O da taksiye binerek. Şimdi Allah’a (c.c.) şükürler olsun, engelli hemşehrilerimizin başarılarını konuşuyoruz. Onların yaptıkları ürünleri görünce gururlanıyoruz. Engelli atletlerimiz yurt içinde ve yurt içinde katıldıkları yarışlardan madalyalarla dönüyorlar Basketbol Takımımız Süper Lig’e çıkmayı başardı. Onlar artık roman ve şiir kitaplarına da imza atıyorlar. Onların dualarıyla hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 10:10

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11