banner56

Çad’ın ilk kadın Valisi Bağcılar’da

Orta Afrika ülkesi Çad’ın başkenti Encemine’nin ilk kadın Valisi olan Dr. Haoua Outman Djame, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten çok memnun

Çad’ın ilk kadın Valisi Bağcılar’da
 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti.  Ziyaretten çok memnun olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, Encemine ile Bağcılar arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için elinden gelen çabayı göstereceğini belirtti. Avrupalı ülkelerin kendileriyle işbirliği isteğinde bulunduklarını hatırlatan Djame ise, “Biz Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde bulunmak istiyoruz.”  Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemizde bulunan Orta Afrika’nın denize kıyısı olmayan ülkesi Çad’ın en büyük ve aynı zamanda başkenti olan Encemine  Valisi Dr. Haoua Outman Djame, Başkan Çağırıcı’ya makamında bir ziyarette bulundu.  Ziyaret sırasında Djame’ye Türkiye’nin Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas eşlik etti. 

“ÇAD’A ÇOK ŞEYLER YAPILABİLİR”

Konuk Vali  Djame’nin ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten  Başkan Çağırıcı, Çad ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkisi bulunduğunu hatırlattı. Çağırıcı, “Çad için çok şeyler yapılabilir. Biz de Çad ile ortak hizmetler gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah bu ziyaret bir başlangıç olur” diye konuştu. Dr.Djame’ye, Bağcılar’ı halk ile birlikte yönettiklerini anlatan Çağırıcı, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdikleri Halk Meclisi toplantılarının bunun bir örneği olduğunu ifade etti. 
“BİZ TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dr. Djame,  Arapça ve Fransızca’nın resmi dil olarak kullanıldığı ülkesi için en önemli ihraç ürünün petrol olduğunu belirterek, içme suyunun karşılandığı su kuyularının da hayati önemde olduğunu vurguladı. Günde 400 varil petrol çıkarılan Çad’ın yatırıma açık bir ülke olduğunu dile getiren Djame, “Başkent olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile işbirliği yapmak istiyoruz. Başkan Çağırıcı’nın bazı kardeş kentlerle yakın işbirliği içerisinde olduğunu biliyoruz. Biz de birlikte çalışarak ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımlarda bulunabiliriz.” dedi.Bazı Avrupa ülkelerinden işbirliği teklifleri aldıklarını da ifade eden Djame, “Biz özellikle Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz.  Yatırım projelerimizi Türkiye ile işbirliği yaparak hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.  Ülkesindeki içme suyu kaynaklarının yetersizliğine de dikkat çeken Djame, su kuyularının çok önemli olduğunu söyledi. Konuk  Vali, çok temiz ve düzenli bir Bağcılar gördüklerini de sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11