banner56

Babuşcu; “Bu ilçede yaşayanlar çok mutlu“

AK Parti İl Başkanı Babuşcu kayısı bahçesi açılışı için bağcılarda konuştu. Babuşcu yaptığı konuşmada; Bu ilçede yaşayanlar çok mutlu, dedi

Babuşcu; “Bu ilçede yaşayanlar çok mutlu“
 AK Parti İl Başkanı Babuşcu kayısı bahçesi açılışı için bağcılarda konuştu. Babuşcu yaptığı konuşmada; Bu ilçede yaşayanlar çok mutlu, dedi
Babuşcu, ilçede Anadolu’nun geleneksel mimarisine uygun bahçeler kurulduğunu vurguladı. Bu projelerin aynı zamanda çevreci hassasiyetin ispatı olduğunu da kaydeden Babuşcu, meyve ağaçlarının korunmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Kazlıçeşme Meydanı’ndaki büyük mitingi hatırlatan Babuşcu, partililerin sahil şeridindeki çimlere basmadan dikkatlice yürüdüklerini ifade ederek, “Arkadaşlarımız bir tespit yaptı. Sahil şeridinde yürüyen binlerce insan konvoy halinde ilerleyerek Kazlıçeşme’ye geliyordu. Bir tarafta yakıp yıkan bir anlayış diğer tarafta çimlere, çiçeklere dikkat ederek yürüyen bir anlayış var. Bu enteresan bir hassasiyettir.” diye konuştu. Başkan Çağırıcı’nın çevreci anlayışının yeni projelerle devam ettiğini kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu, “Birilerine göre ağırlıklı olarak göbeğini kaşıyan adamların yaşadığı bu ilçede şimdi herkes mutluluk içerisinde yaşıyor. Başkanımız bu dönemi ‘kalfalık’ dönemi olarak tanımladı. Ustalık demedi demek ki bir beklentisi daha var. İnşallah hayırlısı olur.”
“BUNLAR KALFALIK DÖNEMİ ESERLERİM”
Başkan Çağırıcı ise, ilçenin adının bağlardan geldiğini hatırlatarak, bu kapsamda kurdukları Nostalji Bahçeleri’ni anlattı. Bundan sonraki süreçte Bitlis mimarisine uygun ceviz, Amasya’nın elma, Adıyaman’ın nar ve Siirt’in de fıstık bahçelerini kuracaklarını ifade etti. Bahçenin bütün hemşehrilerine açık olduğunu da hatırlatan Çağırıcı, çocukların ve ailelerinin ağaçları koruduklarını ve meyvelere de olgunlaşmadan dokunmadıklarını kaydetti. Vali Mutlu’nun ilçe kaymakamı olduğu dönemde çıraklık dönemini yaşadığını belirten Çağırıcı, “Şimdi de kalfalık döneminde bir şeyler gösterebiliyorsak ne mutlu bize.” dedi.
Mutlu, Kıyıklık, Babuşcu, Çakır, Çağırıcı ve Öztürk dalından kopardıkları kayısıları basın mensuplarına ve çocuklara ikram ettiler. Program Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin halk oyunları oynamasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11