banner56

İzciler döner dönmez “tekmil” verdi

Aralarında Pakistan asıllı İngiliz ve Batmanlı kız izcilerin de bulunduğu Bağcılar Belediyesi izci grubu Bağcılar Belediyesi Düzce Güzeldere İzci Kampı’nı başarıyla tamamlayarak döndü. İzci lideri Aydın Albayrak kendilerini karşılayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı “tekmil vererek” selamladı.

İzciler döner dönmez “tekmil” verdi
Bağcılar Belediyesi’nin Düzce Güzeldere’deki İzci Kampı’na katılan kız izciler faaliyetlerini tamamladıktan sonra döndüler. İzci Grubu lideri Aydın Albayrak, kendilerini karşılayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya tekmil vererek “kampı başarıyla tamamlayarak sağ salim döndüklerini” söyledi. Başkan Çağırıcı, izci kamplarının her milletten dinden ve ırktan insanların birbirlerini tanımaları ve arkadaş olmaları bakımından önemli olduğunu söyledi. 

Kamp sürecini başarıyla tamamlayan kız izci grubu Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz  tarafından karşılandı. Başkan Çağırıcı, Osmanlı Konağı’ndaki karşılama töreninde kendisine sevgi gösterisinde bulunan izcileri selamlayarak kamplarını başarıyla tamamlamalarından dolayı kutladı. İzci Lideri Aydın Albayrak da, Çağırıcı’ya tekmil vererek yaptıkları çalışmaları anlattı. 

“PAKİSTANLI İZCİLER: BİZİ AĞIRLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

İzci kızlar arasında bulunan Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı kız izciler de Başkan Çağırıcı’ya kendilerini izci kampında ağırladığı için çok teşekkür ettiler. Pakistanlı izci kızlar Bağcılarlı izci arkadaşlarını İngiltere’deki kampta ağırlamak üzere davet ettiler. Kız izciler Çağırıcı’ya izci kampında edindikleri deneyimleri, gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve katıldıkları aktiviteleri anlattılar. Batmanlı izci kızlar da ilk başta çok üzülerek ve istemeyerek katıldıkları kampı daha sonra çok sevdiklerini, çok eğlendiklerini ve yeni arkadaşlar edindiklerini söylediler. İzci kızlar, birbirlerinden ayrılacakları için de çok üzgün olduklarını ifade ettiler. İzciler, yemekli davet sırasında “yağmur alkışı” yaparak izci marşını okudular. 

İzcileri mutlu ve sevinçli görmekten memnun olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, “Önemli olan farklı ortamlarda farklı arkadaşlar edinmektir. Hepinizi bu cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu. Karşılama toplantısının sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11