banner56

İstanbul'da Ramazan Hazırlıkları

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: "Cami altlarındaki dükkanları boşaltacağız, camiler ticarethane değildir"

İstanbul'da Ramazan Hazırlıkları
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, cami altlarındaki dükkanları boşaltacaklarını belirterek, "Camiler ticarethane değildir" ifadesini kullandı.

Çağırıcı, ramazan hazırlıkları kapsamında ilçedeki camilerde görev yapan imamlarla bir araya geldi.

İlçedeki çocukların en iyi ve kaliteli eğitimi alabilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Çağırıcı, bir neslin geleceğini bir önceki neslin hazırladığını, kendilerinin de çocuklara çok iyi bir miras bırakmak için yola çıktıklarını anlattı.

İlçedeki çocukların kalkınmış ülkelerdekilerden geri kalmasını istemediklerini ifade eden Çağırıcı, "Onların aldığı kaliteli eğitimi bizim çocuklarımıza sunmak için gece gündüz çalıyoruz. Okullarımızın ve camilerimizin yenilenmesine, teçhizat bakımından zenginleşmesine ve öğretmenlerimizin, imamlarımızın, müezzinlerimizin kısacası eğitimcilerin ilçemizde huzur içerisinde görev yapabilmesi için en güzel ortamı hazırlamaya çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Yeni neslin kurtuluşunun dede ile torunun birlikte aynı ortamda bulunmasına bağlı olduğunu vurgulayan Çağırıcı, "Önceden ilçemize gelen görevliler kaçıp gidiyordu. Şimdi Bağcılar'da yaşamak ayrıcalık oldu. Bu yüzden de ayrı bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Çağırıcı, Bağcılar halkına çocukların hem yaz okullarından hem de Kur'an kurslarından mahrum etmemeleri tavsiyesinde bulunarak, "İyi bir planlama yapıyoruz. Kur'an kursuna sabah saatlerinde giden öğrenci öğleden sonra da yaz spor okuluna devam edebilecek. Hiçbir sınırlama getirmiyoruz. Esnek bir program uyguluyoruz" bilgisini verdi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamda camilerin yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmalarına da değinen Çağırıcı, yeni yapılan ibadethanelerin altlarındaki işyerlerinin kaldırılacağını bildirdi.

Çağrıcı, "Yeni inşa edilen camilerimizde kütüphane, şadırvan ve peyzajı mükemmel olan bahçeler kuruyoruz. Cami altlarındaki dükkanları boşaltacağız, camiler ticarethane değildir" ifadelerini kullandı. - İstanbul 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11