banner56

Bağcılar’da din görevlileri için özel program

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen yemekli programda emekli ve çalışan din görevlileri bir araya geldi. Samimi bir ortamda geçen etkinlikte yapılan konuşmalarda camilerin önemine ve işlevine değinildi

Bağcılar’da din görevlileri için özel program

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Böyle seçkin ve hayırlı toplulukla birlikte olmak zamanların en güzeli. Bizler cami ve okul bahçelerinde büyüdük. Böyle bir nesil bugün 15 Temmuzları yaşatmadı bu ülkeye. Vatanına milletine dinine diyanetine İslam’a ezana saygılı olan ve inanan bir insan hiçbir canlıyı incitmez. Eğer bir hata varsa hatayı kendimizde aramalıyız” dedi.

“Camiler spor alanıydı, camilerde ok atma müsabakaları düzenlenirdi”

İlçe Müftüsü Musa Uzun ise “Yıllardır bu görevin içerisindeyim. Din görevlisi olarak görevini yaparken din camiasına verilen önemi burada gördüm. İlçemizde yapılmakta olan 15 camimiz var. Kuran kurslarımız var. Her ne talebimiz olursa her türlü desteği veriyorlar. Bu yapılanlar Camiler ve Din Görevlileri haftasına verilen değeri gösteren emarelerdir. Biz hiçbir şekilde camiyi din görevlisinden ayrı düşünemeyiz. Orada ezan okunmazsa orası mahzundur.  Onun için camiler din görevlileriyle bir bütündür ayrı düşünülemez.

Bizim atalarımız da nereye gitse ilk işleri oraya cami yapmaktı. Bu şuur devam ediyor. Ama aynı zamanda önemli olan bir konu daha var. Camilerin peygamber efendimiz zamanındaki işlevselliğini kazandırmak. O dönemler camiler de çocuklar vardı. Camiler spor alanıydı, camilerde ok atma müsabakaları düzenlenirdi. Camilerimizin eski işlevselliğini kazanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Uzun süredir birbirlerini görmeyen din görevlileri hasret giderdi”

Bağcılar Din Görevlileri Derneği Başkanı Münir Türker de “Haftamızın camiamız ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah nice güzel hizmetlerde bir araya gelmeyi nasip eylesin” dedi.

Samimi bir ortamda geçen etkinlikte uzun süredir birbirlerini görmeyen din görevlileri hasret giderdi. Programda ilçe Müftüsü Musa Uzun, programın ev sahibi Başkan Lokman Çağırıcı’ya çiçek verip din görevlileri adına teşekkür etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun ile emekli ve çalışan din görevlileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 10:10

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11