banner56

Bağcılar’da park be bahçeler kışa dayanıklı çim ve çiçeklerle donatılıyor

Havaların soğumasıyla beraber Bağcılar Belediyesi, parklarda yeni bir düzenlemeye gitti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından parklara ve nostalji bahçelerine kış şartlarına dayanıklı içinde Lolium, Poa ve Festuca Arundinacea türlerinden 5 ton 25 kilogram çim tohumu ekildi.

Bağcılar’da park be bahçeler kışa dayanıklı çim ve çiçeklerle donatılıyor
 

Bağcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sonbahar mevsiminin gelmesiyle yoğun bir çalışma temposuna girdi. 20 kişiden oluşan ekip, ara dönem olarak tabir edilen Ekim ayı içerisinde parklarda çim tohumu ekimi ve çiçek dikimi yapıyor.

“31 parka 5 ton çim tohumu ekildi”

Programa uygun olarak önce çim tohumu ekimi gerçekleştirildi. İlçe genelinde aralarında Nostalji Bahçelerinin de bulunduğu 31 parka kış şartlarına dayanıklı 5 ton çim tohumu ekildi.

Kış şartlarına ve hastalığa karşı dayanıklılığı nedeniyle Poa, kendini yenileyen ve yabancı otların çıkışına izin vermeyen özelliğinden dolayı Lolium, basılmaya ve çiğnenmeye dayanıklı olduğu için de Festuca Arundinacea türü çim tohumlar karıştırılarak ekim yapıldı. Ekilen çimler diğer ara dönem olan mayıs ayına kadar parklarda kalacak.

“Kavşak, orta refüj ve parklara 893 bin adet çiçek ekilecek”

Öte yandan Bağcılar’ın dört bir yanındaki kavşaklara, orta refüjlere ve parklara ekilecek çiçeklerin çeşitleri ve miktarları da belli oldu. Buna göre ilçe genelinde belirlenen noktalara 550 bini menekşe, 150 bini lale, 70 bini çuha ve 40 bini bellis olmak üzere olmak üzere 893 bin adet çiçek ekilecek. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 10:46

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11