banner56

Başkan Çağırıcı: “Kadına Şiddete Karşı Asla İlgisiz Kalmayacağız”

Bağcılar’da 30 farklı branşta 984 kadının eğitim gördüğü Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin 2017 – 2018 eğitim ve öğretim dönemi açılışı yapıldı. Törende yaptığı konuşmada kadınları kadına şiddete karşı mücadeleye çağıran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kadına şiddet, ölüm ve cinayetlerin altında ilgisizlik, bilgisizlik ve inançsızlık yatıyor. Asla ilgisiz kalmayacağız. Başta psikologlarımız olmak üzere birçok alanda hizmet veriyoruz bu hizmetlerden herkesin faydalanmasını istiyorum” dedi.

Başkan Çağırıcı: “Kadına Şiddete Karşı Asla İlgisiz Kalmayacağız”
 Bağcılar Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete sunulan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi açılışı yapıldı. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde 984 kadın, aralarında KOSGEB, çocuk gelişimi, aşçılık, bilgisayar, kurdele nakışı, nikah şekeri yapımı, çiçek tasarımı, aşçılık ve pasta, resim, yağlı boya tablo ve takı tasarımını da aralarında bulunduğu 30 branşta eğitim alıyor. Kursiyerler, eğitim sonunda aldıkları sertifikalarla kendilerine iş imkanı da buluyor.

“Her seferinde yanınızda bir başkasıyla gelin”

Açılış programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kadın Aile ve Sanat Merkezi’nin psikolojik danışmanlık hizmeti üzerinde durdu. Kadınları kadına şiddete karşı duyarlılığa ve mücadeleye çağıran Çağırıcı, “Burada birçok etkinlikler yapılıyor sizler de katılıyorsunuz. Ama mutlaka çevrenizden diğer insanlarında buralara ulaşmasını sağlayın. Her seferinde yanınızda bir başkasıyla gelin. En azından ailevi meselelerde çevrenizde psikoloğa ihtiyacı olanlara da yardım etmiş olursunuz. Kadına şiddet, ölüm ve cinayetlerin altında ilgisizlik, bilgisizlik ve inançsızlık yatıyor. Asla ilgisiz kalmayacağız. Başta psikologlarımız olmak üzere birçok alanda hizmet veriyoruz bu hizmetlerden herkesin faydalanmasını istiyorum. Eğer sıkıntısı olanlarla ilgilenilse sorunlar büyümez ve istenmeyen sonuçlar yaşanmaz. Hata olduğunu bilse insan onu zaten yapmaz. Onu bizler uyaracağız. Asla 'bana ne’ demeyeceğiz” dedi.

Çağırıcı, konuşmasının ikinci bölümünde ise “Sanat Merkezimizde sergiyi gezdik. El emeği göz nurunun ürüne dönüştüğünü ve güzel eserler ortaya çıktığını gördük. Hayatın her alanındaki devleti yönetenlerin bu ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz nesillerin mimarı kadınlarımız. Eğer çocuklarımızı da geleceğimizi de bu şekilde nakış gibi işlersek onları vatanına milletine ezanına bayrağına faydalı bir nesil olarak yetiştirebilirsek işte o zaman en güzel eseri yapmış oluruz’’ dedi.

“Bağcılar da yetişkin kızlar olarak çok şanslıyız”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi: “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim aracılığıyla çok sayıda etkinlikler ve kurslar düzenliyoruz. İstanbul’un 39 ilçesi var ama bu ilçeler arasında siz hanımefendilere bu kadar değer veren ve böyle nezih bir ortamda kursları almanızı sağlayan bir belediye görmedim.  Belki bu kursları yine sizlere verecektik ama yarım yamalak, eksik ve hiç uygun olmayan ortamlarda vermeye çalışacaktık. O yüzden ben sizler adına Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Amacımız siz saygıdeğer hanımefendilerin mesleki açıdan donanımınızı kazanmanız”

Kursiyerlerden Ezgi ışık da duygularını şöyle ifade etti: “Bağcılar da yetişkin kızlar olarak çok şanslıyız. Çünkü bizim hizmetimize sunulmuş olan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi gibi güzide bir binada hiçbir karşılık beklemeden kadın ve kızlarımıza mesleki ve beceri kursları açılmaktadır. Bu kurslar biz gençler için iş ve aş kaynağı olmakla birlikte ailelerimiz için de bir huzur kaynağı olmakta. Burada edindiğimiz mesleki kurs sertifikalarımızla birlikte iş bulmada öncelik kazanıyoruz”.  Kişisel gelişim uzmanı Serkan Ekmen de katılımcılara, günümüzün en büyük sorunlarından olan Teknoloji bağımlılığı ve zararları hakkında bilgi verdi.

Açılış programına Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, kişisel gelişim uzmanı Serkan Ekmen, kursiyerler ve aileleri katıldı. 


Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 17:16

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11