banner56

Yeni yıla konuşarak girdiler

Bağcılar Belediyesi, konuşma bozukluğu yaşayan kekemeler için Engelliler Sarayı’nda geçtiğimiz Nisan ayında kurs açtı. Yoğun ilgi gören kursa toplam 600 kişi katıldı. Kursiyerler aldıkları eğitim sonucu yeni yıla konuşarak girmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Yeni yıla konuşarak girdiler

Her Gün 5 Saat Çalışma

Konuşma bozukluğu yaşayanlar sosyal hayatta kendilerini ifade edemedikleri için, yaşadıkları psikolojik sorunlar yüzünden birçok engeli aşamıyorlar. Bağcılar Belediyesi bu sorunu çözmek için Engelliler Sarayı’nda kekemelik kursu açtı. Konuşma bozukluğu, kekemelik, süratli konuşma, tutuklu ve artikülasyon problemi olanlar kursa başvurarak psikolog ve eğitmenlerin gözetiminde ilk 15 gün aralıksız olarak her gün 5 saat çalışma yaptı. Grup ve bireysel olarak sürdürülen eğitimler de kursiyerler 3 ay boyunca takip ve kontrol dönemine alındı.

Eğitim Sonunda Da Takip
Konuşma bozuklukları olanların sosyal çevrelerinden uzaklaştığı ve özgüvenini kaybettiğini söyleyen kurs yöneticileri, “Psikologlarımız kursiyerlerle yakından ilgileniyor. Eğitim öncesi onlarla yüz yüze görüşüyor. Toplam 4 sınıfta verilen 3 haftalık eğitimin ardından seri şekilde konuşmaya başlıyorlar. Eğitimi biten her öğrenci haftada bir gün kontrol için merkezimize geliyor. Eğitimin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kontrollerimize kurs sonrasında da devam ediyoruz” diye konuştu.


600 Kişinin Konuşması Düzeldi
Kekemeliğin tedavi edilen bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’da konuşma zorluğu çeken kardeşlerimiz tedavi olsunlar diye böyle bir kurs açtık. Şu ana kadar yaklaşık 600 kişi eğitim görerek konuşmaları düzeldi. 400 kursiyerimizin de eğitimleri devam ediyor. Onlar da eğitimleri sonunda seri konuşmaya başlayacaklar” diyerek bu tür sıkıntısı olanların Engelliler Sarayı’na başvurmalarını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11