banner56

Geleceğin bilim adamlarından ilginç buluş

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi tarafından hazırlanan “Yeteneğim Geleceğim Projesi” final programı renkli görüntülere sahne oldu.

Geleceğin bilim adamlarından ilginç buluş
 Yetenekli çocukların hazırladıkları birbirinden ilginç projeler ve deneyler davetlilerin beğenisini kazandı. En dikkat çeken projelerden biri olan sensörlü sandalyeyi ilk olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı denedi.
Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere kurulan Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nin öğrencilerinin hazırladık projeler Halk Sarayı'nda sergilendi. İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Yılmaz'ın katıldığı programa ilgi yoğundu.


Önceliğimiz eğitim oldu
Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gelecek nesli emanet edecekleri çocukların eğitimine her zaman öncelik verdiklerini söyledi. Dezavantajlı gruplar için birbirinden önemli çok sayıda proje gerçekleştirdiklerin belirten Başkan Çağrııcı, "Mevlana’nın ifadesiyle; “Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar. Biz öğrencilerimize, gençlerimize güveniyoruz. Ve onların bugün ve yarın daha başarılı olmaları için imkanlar oluşturuyoruz. İnanıyorum ki; Bağcılar’da geleceğin, doktorlarını, avukatlarını, sanatçılarını ve bilim insanlarını yetiştiriyoruz.” dedi.


İlgi çeken projeler
Enderun Yetenekli çocuklar Merkezi'nin "Yeteneğim Geleceğim Projesi" kapsamında düzenlenen programda birbirinden ilginç buluşlar konukların gösterimine sunuldu.Öğrenciler, işlematör, dönüştür kazan, insansı robotkol, organik sabun, organik sineksavar krem, organik diş macunu, kolonya, sensörlü sandalye, bilgisayar oyunları, play atention , astronomi gezegen modelleri, Da Vinci makinalarında hazırlanan modeller, zome tool, ahşap çalışmaları, su arıtıcısı, güneş sistemi ölçek modelleri, hücre modelleri, ebru, yağlı boya çalışmalar ve Go oyununu sergilediler. Sahneye çıkan bazı öğrenciler de Kuru Guz (Sıkıştırılmış Karbondioksit), Doğal jeneratörle ışıklandırma deneylerini gerçekleştirerek büyük alkış topladı.


Ağrılara son veren sandalye
Gecede sergilenen ve en çok ilgi çeken buluşlardan biri de 'Sensörlü Sandalye' oldu. Bürolarda çalışanların yanlış oturma şekli yüzünden bel, sırt ve boyun ağrıları oluşturduğuna dikkat çeken yetenekli çocuklar, sağlıklı bir duruşla bu olumsuzluğun önüne geçmek için sensörlü sandalye icat ettiklerini söylediler. Dik durma ve düzgün oturma alışkanlığı kazandıracak sandalyede oturan kişi öne ya da yana doğru oturduğunda sandeleye alarm sesi vererek uyarıyor. Sandalyenin ilk denemesini Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı yaptı. Sandalyeye oturan Başkan Lokman Çağrıcı, eğildiğinde yada yan durduğunda alarm sesiyle uyarı aldı. Çağrıcı dik oturduğunda ise alarm sesinin kesildiğini gördü. Fiziki olarak sağlık açısından önemli bir buluş olduğunu söyleyen Başkan Çağrıcı, yetenekli öğrencileri tebrik etti. Program İngilizce skeç sergileyen öğrencilerin gösterileriyle son buldu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11