banner56

Bağcılar İmam-Hatip Okulları Mezun Ve Mensupları Derneği Kuruldu

Ülkenin katılımcı yönetiminde etkin rol oynayan Sivil Toplum Kuruluşları’ndan olan dernekler arasına bir yenisi daha eklendi.

Bağcılar İmam-Hatip Okulları Mezun Ve Mensupları Derneği Kuruldu
Bağcılar ilçesinde toplumsal bir vazifeyi yerine getirmek adına önemli bir adım atan Bağcılar Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da aralarında bulunduğu üyeler Bağcılar İmam-Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği’ni kurdu.

Yerel yönetime katılımın en yüksek düzeyde olduğu Bağcılar ilçesi önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu’na kavuştu. Yeni kurulan Bağcılar İmam-Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği, toplumdaki var olan birlik ve dayanışma duygusunu geliştirmeyi amaçlıyor.

Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç neslin eğitim gördüğü önemli eğitim yuvalardan birisi olan İmam-Hatip okullarından mezun olanlar kurdukları derneklerle dostluk ve dayanışma duygularına katkı sağlıyorlar. Bu kapsamda AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın da kurucuları arasında bulunduğu İmam-Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği kuruldu.

İnsanlığın evrensel değerlerine yönelik çalışmalar yapacak
Derneğin, hiçbir ayrım gözetmeden insanların sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, toplumun sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmek, mensupları arasında yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek, insanlığın evrensel değerlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapmak amacı ile kurulduğu ifade edildi. Başta İmam Hatip Okulları ve diğer eğitim ve öğretim kademesindeki öğrenci ve mezunlar arasında karşılıklı yardım ve dayanışmayı sağlamak, sosyal, kültürel, ekonomik yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmak amacıyla kurulan Derneğin, ayrıca ortaya çıkacak sorunları çözüme kavuşturmak için gerekli çabayı sarf edeceği de vurgulandı.


Genel kongreyi şubat ayında yapacağız
Bağcılar İmam-Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez, önümüzdeki Şubat ayında genel kongre yapacaklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Sivil Toplum Kuruluşları, ülkemizin katılımcı yönetiminde etkin rol oynuyorlar. Bağcılar İmam-Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği’ni de toplumsal bir vazifeyi yerine getirmek üzere kurduk. Bağcılar’da Genel Merkezimizde hizmet verecek olan derneğimizin, yurtiçinde ve yurtdışında şube ve temsilcilikleri bulunacak. Bağcılar’a ve ülkemize hayırlı olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11