banner56

Sarıpınar ve Sekiliyurt köylüleri derneklerini kurdu

Sivas ili Kangal ilçesi Sarıpınar ve Sekiliyurt Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kalabalık bir katılımla yemekli ve müzikli bir ortamda kuruluş toplantısını yaptı.

Dernek Başkanı Av.Vahit Güllüpınar: Artık köylülerimiz bir arada 
 
Yıllar önce Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Sarıpınar ve Sekiliyurt köylerinden İstanbul, Mersin, Adana başta olmak üzere yurdun değişik illerine yerleşip orada kendilerine göre bir hayat kuran Sarıpınar ve Sekiliyurt köylüleri İstanbul Esenler’de bir dernek çatısı altında birleşti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  
 
Dernek Başkanı Avukat Vahit Güllüpınar, yeni oluşumla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Bildiğiniz gibi Sivas, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok vilayetine göç veren bir ilimiz. Kimimiz daha iyi bir yaşam için, kimimiz ise eğitim için köyümüzden, ilçemizden ve ilimizden ayrıldık.
Sizinde burada gördüğünüz gibi aynı köylü olmamıza rağmen bir çok yakın komşumuz ile yıllar önce ayrıldığımızdan dolayı birbirimizi tanımıyoruz. Dernek çatısı altında bir çok çalışma yapmayı düşünüyoruz. En önemli hizmetimizde köylülerimizi acıda ve mutlulukta bir çatı altında bir araya getireceğimiz derneğimizi kurmak oldu."
 
Ses sanatçısı Nurettin Ateş de, Sivas türküleri ve halaylarla katılımcıları coşturdu. Dernek Başkanı Av.Vahit Güllüpınar’ın halaylar ile coşmasını gören bir çok katılımcı "Başkan muhteşem oynuyor" demekten kendilerini alamadı.
 
Kangal ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Bekir Özyurt ise yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi: "Dernekçilik çok önemli bir iştir. Sizler bu derneği kurmakla güzel bir iş yaptınız, hepinizi kutluyorum. Biraz önce arkadaşlar kendilerini 'geçici başkan ve yönetim kurulu üyeleri' olarak tanıttılar. Hiç biriniz geçici değilsiniz, hepiniz bu derneğin kurucusu olarak daimi ve asilsiniz" dedi.

Siyas İli Kangal ilçesi Etyemez, Tunalı, Koru ve Yeniköy Dernek Başkanı Ali Rıza Arslantaş da, Sarıpınar ve Sekiliyurt köylülerine hitaben yaptığı konuşmada "güzel ve hayırlı bir işe öncülük ettiğiniz ve 9 kişilik yönetim kurulu üyelerine cesaret verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Derneğiniz hayırlı ve uğurlu olsun" ifadesini kullandı.
 
Derneğin kuruluş toplantısı muhteşem oldu
 
Sarıpınar ve Sekiliyurt köylülerinden oluşan bebek, çocuk, genç ve yaşlı bir çok köylünün katıldığı kuruluş toplantısında sohbetler edildi, birbirini tanımayanlar tanıştı, hep birlikte yemekler yenildi, çaylar içildi ve halaylar çekilerek güzel bir gün yaşandı. Köylüler, derneğin kuruluşuna aracılık eden yönetim kuruluna şükranlarını ilettiler.  
 
Derneğin yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Dernek Başkanı Av.Vahit Güllüpınar, 1.Başkan Yardımcısı Hanifi Sarıtaş, 2.Başkan Yardımcısı Kerami Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Eyüp Yıldırım, Selami Gül, Cebrail Yılmaz, Mehmet Yıldırım, Doğan Turgut, Mehmet Saygın.

Derneğin kuruluşunda yer alacak olan 9 kişiden
8'i toplantıya katılarak misafirleri ile yakından ilgilendiler ve katılımcılara kendilerini tanıttılar. Mazereti olan diğer kurucu da herkese "hoşgeldiniz dilekkerini ve selamlarını" arkadaşları vasıtası ile iletti.

Köyün muhtarı da telefon bağlantısı ile katılımcılara duygu ve düşüncelerini anlatarak, Türkiye genelinde 2.500 dolayında nüfusları olan Sarıpınar ve Sekiliyurt köylülerini bir çatı altında toplayan dernek kurucularına teşekkür etti.

İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times TV olarak bizler de Sarıpınar ve Sekiliyurt Köyü Deneği'ne başarılar dileriz.
 
Video görüntüsü FOTOĞRFLRIN altında yayında mutlaka izleyiniz ...
 
 
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11