banner56

Selahaddin Eyyübi’ye vefa

Kudüs’ü Haçlılar’dan geri alarak İslam dünyasında büyük bir saygınlık kazanan Eyyubi Devleti’nin kurucusu Selahaddin Eyyubi Bağcılar’da düzenlenen programla anıldı.

Selahaddin Eyyübi’ye vefa
“Kudüs Fatihi” olarak tanınan Selahaddin Eyyubi Bağcılar’da düzenlenen bir programla anıldı. Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Araştırmacı Yazar Dr. Mehmet Sılay Selahaddin Eyyubi’yi anlattı. Selahattin Eyyubi Lisesi, Bağcılar Ahi Evren İmam Hatip Lisesi ve Bahçelievler İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Sılay, Selahaddin Eyyubi’nin çok tanınmadığını söyledi. “Bu programda onu tanıtmak ve anmak beni çok mutlu etti” diyen Sılay, Selahaddin Eyyubi’nin hayatını ve Eyyubi Devleti’ni anlattı.

Konuyla ilgili olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Değerlerimizi tanımak ve anlamak hem tarihe hem de geleceğe karşı bir sorumluluğumuzdur. Genç nesli Selahaddin Eyyubi gibi değerlerimizle buluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz programlara yoğun ilgi beni ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, öğrenciler de birbirinden güzel şiirler okudu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11