banner56

Çanakkale Savaşları Bağcılar’da canlandı

Çanakkale Savaşları 98’inci yıl dönümünde tiyatro oyuncuları tarafından Bağcılar’da canlandırıldı. Bağcılar Meydanı’na kurulan Çanakkale Platosu’nda 3 gün boyunca Çanakkale Savaşı canlandırıldı.

Çanakkale Savaşları Bağcılar’da canlandı
Bağcılar Belediyesi’nin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü dolayısıyla kurduğu Çanakkale Savaşları ve Zaferi Platosu sona erdi. 18 Mart tarihinde açılışı yapılan platoda 3 gün boyunca devam etti ve tiyatro oyuncuları tarafından Çanakkale Savaşları canlandırıldı. Bağcılar Meydanı’nda kurulan platoyu farklı okullardan öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

ÜZÜM HOŞAFI İLE EKMEK İKRAM EDİLDİ

Yenilmez Sanat Merkezi oyuncuları tarafından her gün 8 seans olmak üzere gerçekleştirilen canlandırmaların son gününde programa katılımcılara, üzüm hoşafı ve ekmek ikramında bulunuldu.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çanakkale Savaşları’nın milletin ortak ruhunu ve asıl karakterini gösterdiğini ifade etti. “Şu günlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik dersini en iyi şekilde Çanakkale’den alabiliriz” diyen Çağrıcı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Platosu’nu kurduklarını söyledi. Her yıl 12 bin Bağcılarlıyı Çanakkale’ye götürdüklerini belirten Çağırıcı, şimdiye kadar 100 binin üzerinde Bağcılarlı’yı Çanakkale ile buluşturduklarını anlattı. Hedeflerinin Çanakkale Şehitliği’ni görmeyen bir tek Bağcılarlı kalmayana kadar bu gezilerine devam etmek olduğunu ifade eden Çağırıcı, “ Çanakkale bizim ortak paydamız. Çanakkale’nin ruhunu iyi keşfetmek, bu ruhu kavramak ve her daim canlı ve zinde tutmak amacıyla Çanakkale Platosu’nu Bağcılar’a getirdik” dedi.

Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Nevruz kutlamaları dolayısıyla farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen gruplar ile çok sayıda vatandaş katıldı. İsmet Öztürk ve Mustafa Yılmaz’ın programın önemine ilişkin kısa birer konuşma yaptığı program, Bağcılar Müftüsü Sula’nın
yaptığı dua ile sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11