banner56

Kestane Bahçesi ilk ürünlerini verdi

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında oluşturduğu Kestane Bahçesi, kestane vermeye devam ediyor. Her yaştan ilçe sakini 200 kestane ağacının bulunduğu Kestane Bahçesi’nde hoşça vakit geçiriyor.

Kestane Bahçesi ilk ürünlerini verdi
Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında oluşturduğu Kestane Bahçesi meyve vermeye başladı.Üzüm Bağı, Kiraz ve Kayısı bahçelerinin ardından yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerine kurulan bahçede 200 kestane ağacı bulunuyor. 2011 yılında hizmete açılan Kestane Bahçesi’nde Sinop-Kastamonu yöresine ait bir sosyal tesis, vatandaşların piknik yapabilmeleri için 17 pergola ve her pergolada mangal bulunuyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Hemşehrilerim Nostalji Yaşatıyor

Bağcılar’ı ismine yakışır hale getirmek için 2006 yılında Üzüm Bağı’nı kurarak Nostalji Bahçeleri Projesini başlattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Üzüm Bağımız, Kiraz ve Kayısı bahçelerimizde vatandaşlarımızla dalından meyve yemeye başlamıştık. Bu yıl da kestanelerimiz meyve vermeye başladı. Tüm hemşehrilerimizi Kestane Bahçemize bekliyorum” dedi. Başkan Çağırıcı, Bağcılar’ın 22 mahallesinin tamamına elma, ceviz, nar ve farklı meyve türlerinde bir Nostalji Bahçesi kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Nostalji Bahçeleri

Bağcılarlı’lara nostaljiyi yaşatmak amacıyla Sancaktepe Mahallesi’nde Üzüm Bağı’nı kurarak başlatılan Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında 2007 yılında Kirazlı Mahallesi’nde “Kiraz Bahçesi” inşa edildi. Bahçede 88 Napolyon cinsi kiraz ağacı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Kiraz Bahçesi, Bağcılarlılar için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor. Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri Projesi’ne Kayısı, Üzüm,Kestane ve Fındık bahçeleri ile devam edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11