banner56

Canlı hayvanlara 'Çin işkencesi'

Çin'de daha önce de büyük tartışma konusu olan 'canlı hayvanlardan anahtarlık yapma' vahşetine tepkiler dinmek bilmiyor. Sanal ortamda yürütülen imza kampanyalarıyla herkes bu gaddarlığa son verilmesini istiyor

Canlı hayvanlara 'Çin işkencesi'
 Gerek dükkanlarında, gerekse sokak ortasına kurdukları tezgahlarda güpegündüz vahşeti ticarete dökme gayreti içinde olan gözünü kan bürümüş satıcılar, içlerinde besin solüsyonu, su ve az miktarda oksijen bulunan minik torbalara hapsettikleri su kaplumbağası ve balık gibi küçük deniz canlılarını kolye, anahtarlık ya da 'uğurlu eşya' olarak pazarlıyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Can Çekişerek Yaşıyorlar

Minik serum torbalarını andıran şeffaf ambalajlar içinde hareket bile edemeyen tutsak hayvanların bu şekilde 2-3 ay kadar 'yaşam'larını sürdürebileceği öne sürülse de, her anı işkence olan ve her saniyesi can çekişerek geçen bu ortamda, zavallı hayvanların ölmesi kimi zaman 1 günü bile bulmuyor. 

Çin İşgencesi

'Çin işkencesinin hayvanlara uygulanan türü de bu olsa gerek' dedirten 'canlı anahtarlık' çılgınlığına karşı tüm dünya ayaklanmış durumda. Çin hükümetini derhal bu konuda önlem almaya davet eden imza kampanyaları avaaz.org ve change.org sitelerinde tüm hızıyla devam ediyor. 

İğrenç Bir Olay

İmza dilekçelerinde özetle, Birleşmiş Milletler, canlı hayvanların bu şekilde satılmasının yasaklanması konusunda Çin'e çağrıda bulunmaya davet edilirken, Çin Hükümeti'ne de bunun 'iğrenç bir olay' olduğu ve derhal yasaklanması gerektiği uyarısı yapılıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11