banner56

Tutuklu kadının kitap ihtiyacı karşılandı

Ülkemizin değişik yörelerinde yaşayan insanların gelenek, görenek, giysi ve yiyecek kültürleri üzerine araştırma yapan Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu Elif Kaya’nın kitap ihtiyaçları karşılandı.

Tutuklu kadının kitap ihtiyacı karşılandı
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya mektup yazan Elif Kaya yaptıkları bir araştırma ile ilgili olarak kendisine kitap yardımında bulunulmasını istedi. “Dışarıdaki dünya ile ilişkilerimizi koparmak istemiyoruz” diyen Kaya’nın istediği kitaplar kendisine gönderildi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Başkan Çağırıcı’ya bir mektup gönderen Kaya yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu yazdı. Hapishanede ayrı bir dünya ile karşı karşıya bulunduklarını belirten Kaya, dışarıdaki dünya ile ilişkilerini koparmak istemediğini ifade etti. Kaya, mektubunda bu sebeple bolca kitap okuduğunu ve merak ettiği konular üzerine araştırma yaptığını yazdı. Kaya, mektubunda şu ifadelere yer veriyor:
“Anadolu kültüründen kopmak istemiyorum. Anadolu insanlarının giyimi, kuşamı, yemeği, türküleri, halk oyunları, sahip oldukları tarihi eserleri, sosyal yaşamı, efsaneleri ve destanlarını öğrenmek istiyorum. Bu sebeple arkadaşlarımla birlikte başlattığım araştırma kapsamında kitaplara ihtiyaç duyuyorum. Belediyenizin yayınlarının da aralarında bulunduğu kitaplardan göndermenizi rica ediyorum.“


Kayanın İstediği Kitaplar Gönderildi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, mektubun kendisine ulaşmasının ardından aralarında Bağcılar Belediyesi’nin yayınlarının da bulunduğu 50’nin üzerindeki kitap ve dergi Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderdi.
Kendisine ulaşan kitap taleplerini karşıladıklarını belirten Başkan Çağırıcı, “Belediye olarak kültürel ve sosyal faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda cezaevinde okuma ihtiyacı hisseden insanlara da kitap ve dergi göndererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kitaplar, onların dış dünya ile bağlarını güçlendiriyor. Tutukluların ve mahkumların da bu isteklerini karşılamaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11