banner56

İstanbul Valisi Mutlu "Giresun Gabuğunu Gırmış"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda Giresunlularla bir araya geldi.

 İstanbul Valisi Mutlu
 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda Giresunlularla bir araya geldi. Giresunluların ülkenin çimentosunda çok önemli bir maya olduğunu ifade eden Vali Mutlu, 'Giresun Gabuğunu Gırdı' diyerek Giresun'un tanıtım sloganını tekrar etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Federasyonu'nu ziyaret ederek, Giresunlularla bir araya geldi. Zeytinburnu'nda bulunan Federasyon binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Mutlu'nun yanısıra Bağcılar ve Zeytinburnu ilçelerinin Giresunlu Belediye Başkanları Lokman Çağırıcı ve Murat Aydın, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Dokumacı, Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aygün, Avrupa ve Akdeniz Gazeteciler Birliği Başkanı Dündar Keşaplı, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve üyesi katıldı. İstanbul'da yaşayan Giresunlularla sohbet eden Vali Mutlu, Federasyon yöneticilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Giresunlu kardeşlerimiz ülkenin çimentosunda çok önemli bir mayadır"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, geçtiğimiz Pazar günü açılışı yapılan 6. Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası'nda da Giresun Federasyonu'nun birçok önemli ismi konuk ettiğini ifade ederek, "Bunlar gerçekten önemli faaliyetler." dedi.

İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Bir şehirde hemşeriniz çok ise onlara sahip çıkabilmek, onları yönlendirmek, onlarla bir arada olabilmek önem arz ediyor. Giresunlular da bu güzel İstanbul'umuzda Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren yoğun bir şekilde gelmiş, yerleşmiş ve bugün önemli bir nüfus potansiyeline ulaşmıştır. İstanbul'da 3. sırada bir yoğunluğa sahip. Aslında bu sıralamaların da kendi başına bir değeri yok. Bu şehre gelmiş ve ekmeğini arıyor olmak çok daha önemli. Burada dikkat edilmesi gereken husus, İstanbul gibi mega şehirlerde insanları kendini yalnız hissetmemek ve daha güçlü hissetmek için hemşerileri ile birlikte hareket etme ihtiyacı hissediyorlar. Derneklerimiz üzerinden, federasyonumuz vasıtasıyla yürütülen sivil toplum hareketi, hemşerilerimize bir moral, kültürümüz korumak, dayanışma göstermek, yardımlaşma içerisinde bulunmak, bu şehrin zorluklarına hep birlikte dayanabilmek noktasında bu yakınlaşmanın büyük bir ehemmiyeti var. Giresunlu kardeşlerimiz de bunu gerçekten en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Sivil toplum kuruluşlarının bu anlamda çok büyük bir fonksiyonları var, çünkü kendi geldikleri şehre sahip çıkma konusunda da gayretleri var".

Vali Mutlu, şartlar ve imkânlar elverdiği ölçüde sivil toplum kuruluşları ile birlikte olmak, fikir alışverişini ve iletişimi canlı tutmak arzusunda olduklarını, bu anlamda Giresunlulardan da katkı aldıklarını ifade etti. Giresunluların ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak için çalıştığını dile getiren Vali Mutlu, "Ülkemiz güçlendikçe şehirlerimiz güçlenecek. Ülkemiz büyüdükçe Giresun'umuz büyüyecek, Diyarbakır'ımız, Rize'miz, İzmir'imiz, Trabzon'umuz, Edirne'miz büyüyecek. Neticede, ülke hepimizin ortak vatanı. Bütün çabalarımız hemşeri hukukuna sahip çıkmakla birlikte ülkeye de sahip çıkma noktasında temerküz etmektedir. Giresunlu, Karadenizli kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosunda çok önemli bir mayadır. Ülkenin birliğine beraberliğine en büyük destektir." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11