banner56

İstanbul Seçime Hazır

Saadet Partisi ve MHP daha önce İlçe Belediye Başkan adaylarını belirlemişti. CHP İse 16 Ocak'ta Ak Partili Belediye başkanları tarafından yönetilen 21 ilçe Belediye başkan adayını açıklamıştı. Ak Parti ise İstanbul için 39 ilçe belediye başkan adayını resmen 24 Ocakta açıkladı..

İstanbul Seçime Hazır
 İstanbul'un seçimi ülkeye yön verecek 

30 Mart 2014'de yapılacak olan Mahalli idareler seçimlerinde siyasi partiler İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Sırada Meclis üyelerinin belirlemek kaldı. Saadet Partisi ve MHP bir süre önce 39 ilçe adayını belirleyerek sahalara inmişti. CHP ise Ak Parti23de olan 21 ilçe belediye başkanını 16 Ocak'da açıklamıştı. Ak Parti ise 39 ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

İstanbul  Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Ak Parti Bazı ilçe belediye başkanlarını değiştirmeliydi görüşünü savunanlar var 
 
Siyasi kulislerde 17 Aralık Operasyonundan önce Ak Parti'nin ; Beylikdüzü Belediye başkanıYusuf Uzun'u, Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal' ı, Arnavutköy Belediye başkanı Haşim Baltacı'yı, Esenyurt Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nu, Beyoğlu Belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu, Güngören Belediye başkanı Şakir Yücel Kahraman'ı , Çekmeköy Belediye başkanı Ahmet Poyraz'ı, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı'yı, değiştirebileceği ifade ediliyordu. Ne olduysa oldu 17 Aralık operasyonu ile Halk ile beşeri münasebetlerinde çok kötü sicili olan belediye başkanları ile de yola devam kararı alınması teşklat içinde yüksek sesle ifade ifade edilemezse de özel sohbetlerde adı geöen belediye başkanları için bir rahatsızlık olduğunu ifade ediliyor.

CHP eğilim yoklamasına büyük oranda uydu 

CHP İstanbul'un 17 ilçesinde 1 Aralık 2013 de sandık kurarak parti üyelerine hangi aday adayının aday olmasını istiyorsunuz demişti. Sandıkta birinci olarak çıkan adaylar büyük oranda aday yapıldı. Bu kıstas sadece Bahçelievler için uygulanmadı. CHP Ak Partinin elinde olanBeylikdüzü,Başakşehir,Çekmeköy, Tuzla,Zeytinburnu vbaşta olmak üzere bir çok ilçede Belediye başkanlığını alarak ilçe sayısını 25'e çıkaracağını ifade ediyor. 

Saadet Partisi bir kaç ilçede oldulça iddialı çalışıyor

Saadet Partisi İstanbul'da 2 - 3  ilçe belediye başkanlığını almak için  can siperane bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini görmek mümkün. Örnek vermek gerekirse Başakşehir Belediye başkan adayları  ulaşım uzmanı Neşet Çevik Daha önce Kadir Tobaş Beyoğlu'nda belediye başkanı iken  birlikte çalışmş uzun süre de  İstanbul Ulaşımda genel müdürlük yapan bir kişi olması ve belediyeciliği bilen birisi olarak ve parti teşkilatının seçimi almaya inanmış bir şekilde sokaklarda çalışması Saadet Partisinin Başakşehir'i almaya çok istekli olduğunu gösteriyor. 

MHP İBB adayı Rasim Acar ve İlçe beleidye başkanları da partilerinin oy oranını artrımak adına üzerlerine düşeni yapıyorlar.

Sarıgül Muhtarlar ve yerel Basın'a çok önem veriyor 

CHP İBB adayı Mustafa Sarıgül her fırsatta Muhtarlar ve yerel basın'a önem verdiğini ifade ederek onlarla sık sık bir araya geliyor. Bizim de davetli olduğumuz birinci toplantı Grand Cevahir Şişli otel de yapıldı. İkincisni de  Yeşilköy WOW otelde  kısa süre içinde yapacağını ifade etti. Haşk ile iletişimi oldukça sıcak. Toplumun her kesimi ile   sağlıklı bir iletşim içinde olduğunu görüyoruz.

Ak Parti Adayı Dr.Mimar Kadir Topbaş 10 yıldır yerel Basın'a  bir çay ikramı yapmış değil 

2 dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ve yeni dönemde tekrar Ak Parti adayı olan Dr.Mimar Kadir Topbaş'ın İstanbul'a yaptığı ciddi yatırımları biliyoruz. Ancak Kamuoyu adına yayıncılık yapan biz mahalli  basın mensuplarını bir araya toplayıp projelerini anlatması gerektiği halde bugüne kadar böyle bir çalışmaya gerek görmemesinı basın olarak ihmal edilmiş bir eksiklik olarak görmek mümkün.

İŞTE AK PARTİNİN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLAR

Adalar: Coşkun Özden

Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı

Ataşehir: Nimetullah Topu

Avcılar: Bayram Şenocak

Bağcılar: Lokman Çağırıcı

Bahçelievler: Osman Develioğlu

Bakırköy: Mehmet Emin Ertekin

Başakşehir: Mevlüt Uysal

Bayrampaşa: Atilla Aydıner

Beşiktaş: Zeynep Abidin Okul

Beykoz: Yücel Çelikbilek

Beylikdüzü: Yusuf Uzun

Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan

Büyükçekmece: Celal Babayiğit

Çatalca: Savaş Barutçu

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: M. Tevfik Göksu

Esenyurt: Necmi Kadıoğlu

Eyüp: Remzi Aydın

Fatih: Mustafa Demir

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Şakir Yücel Karaman

Kadıköy: Hurşit Yıldırım

Kağıthane: Fazlı Kılıç

Kartal: Temurhan Yıldız

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Maltepe: Edibe Sözen Yavuz

Pendik: Salih Kenan Şahin

Sancaktepe: İsmail Erdem

Sarıyer: Mahmut Sedat Özsoy

Silivri: Tahir Sert

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Cahit Altunay

Şile: Can Tabakoğlu

Şişli: Mukadder Başeğmez

Tuzla: Şadi Yazıcı

Ümraniye: Hasan Can

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Murat Aydın


İstanbul'da renkli bir seçim olacak. CHP adayı Sarıgül İstanbul'u adım adım geziyor.Kadir Topbaş'ında çok kısa bir süre içinde alana ineceği tahmin ediliyor. Her iki Partinin 39 ilçe belediye başkan adayları da kendilerine göre dolu dolu saha çalılmaları yaparak 30 Mart 2014 de seven taraf olmak istyorlar.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11