banner56

Bağcılar'a Nar Bahçesi İnşa Edilecek

Ağaçlarının altında piknik yapılan ve dalından meyve yenilen Bağcılar’daki Nostalji Bahçeleri ilçe sakinlerinin ikinci adresi oldu. Bağcılar Belediyesi yeni dönemde inşa edeceği Nar Bahçesi’ni de ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak.

Bağcılar'a Nar Bahçesi İnşa Edilecek
Bağcılar ilçesinde adına yakışır projelerden olan Nostalji Bahçeleri Projesi, yeni dostluk ve kardeşliklere köprü vazifesi görüyor. Birer çevrecilik eseri olarak da dikkat çeken Nostalji Bahçeleri inşa edilecek Nar Bahçesi ile devam edecek.

Bağcılar Times Haber Merkezi 

İlçe sakinlerinin görüş ve düşüncelerinin alınarak sosyal ve kültürel projelerin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesi Nostalji Bahçeleri’yle dikkat çekiyor.  Üzüm Bağı, Kiraz, Kayısı, Kestane ve Fındık bahçelerinde buluşan ilçe sakinleri piknik yaparak dalından meyve yiyor. Nostalji Bahçeleri’ni ilçenin 22 mahallesinde de inşa edecek olan Bağcılar Belediyesi Göztepe Mahallesi’nde de Nar Bahçesi’ni hizmete sunacak. Toplam 1846 metrekarelik alana inşa edilecek olan Nar Bahçesi de göz alıcı bir peyzaja sahip olacak. Park toplam 61 adet nar ağacına ev sahipliği yapacak. Parkın altında ziyaretçilerin faydalanması için ikisi engelli aracı olmak üzere toplam 46 araçlık otopark da bulunacak. Nar Bahçesi’nde ayrıca bir de kafeterya hizmet verecek.

NAR DENİLİNCE AKLA BAĞCILAR GELECEK

Bağcılar’da hemşehrilerine nostaljiyi yaşattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocuk, yaşlı ve genç her yaştan Bağcılarlıların ağaçlarının altında serinledikleri Nostalji Bahçeleri’nde dalından meyve yediklerini ve piknik keyfi yaşadıklarını belirtti. Ramazan aylarında bahçelerde iftar programları düzenlediklerini de kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Nostalji Bahçelerimiz hemşehrilerimin yoğun ilgisini görüyor. Meyve ağaçlarımızı koruyorlar ve olgunlaştığında da meyvelerinden tadıyorlar. İlçemizi mimari anlamda olduğu gibi sosyal bakımdan da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bağcılar’da yaşayanların ikinci adresi olan Nostalji Bahçelerimiz komşuluk duygusunun gelişmesine de katkı sağlıyor. Bu sebeple, bahçelerimizi ilçemizin her mahallesinde kuracağız. Göztepe Mahallesi’nde inşa edeceğimiz Nar Bahçesi de ilçemize ayrı bir renk ve canlılık katacak.” Meyvelerin toplumun kültüründe ve müziğinde önemli yer edindiğini de hatırlatan Çağırıcı, şunları söyledi: Her yöremiz meyveleriyle anılıyor. İlçemiz de bu meyve bahçelerine ev sahipliği yapan bahçelerimizle anılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda nar denilince akla Bağcılar gelecek.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 00:18

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11