banner56

Mar Yapı Residance mı yapıyor Tabut mu ?

www.İnsaatemlakdunyasi.com haber portalı Basın Ekspres yolunda yapılan inşaatları mercek altına aldı. İşte haber portalının yaptığı haberi yorumsuz olarak bilginize sunuyoruz.Eylül 2009’da İstanbul’da yaşanan sel felaketinde onlarca sürücünün hayatını kaybettiği İKİTELLİ TIR grajının yanı başında bulunan bir lokasyonda MAR YAPI tarafından başlanan inşaat hafriyatı görenleri şaşkına çevirdi.

Mar Yapı Residance mı yapıyor Tabut mu ?
 ABD'de Ulusal Hava ve İklim Tahmini Merkezi Türkiye'yi inceledi 

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne (NOAA) bağlı Ulusal Hava ve İklim Tahmini Merkezi, özellikle İstanbul’da son dönemlerde çıkan hortumlar ve şiddetli sağanak yağışların en büyük nedenin betonlaşma olduğunu vurguladı

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

İBB Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaşın konuşmasının tam tersi yapılıyor

İBB Başkanı Dr.Mimar  Kadir Topbaş sel felaketinde sürücülerin cansız bendenleri TIR grajında çıkarılırken yaptığı konuşmada aynen şunları söylemişti “ Dere yataklarında yapılan binalar tapulu ve ruhsatlıda olsa hemen yıkacağız. Bedeli ne olursa olsun bu işi yapacağız” demişti. Bizler belki bu işlem yapılamaz ama en azında yeni binalara da izin verilmez  diye düşünmüştük. Ancak yanlış düşündüğümüzü beş yıl sonra dere yataklarında yapılan devasa binalardan sonra anlamış olduk.

Basın Expres yolu inşaat tecavüzlerine uğramış durumda

MAR YAPI dışında Balance Güneşli,henüz tabela asmayan başka bir firma yoğun bir şekilde  dere yatağında inşaat daha doğrusu ölüm kuleleri inşa etmeye devam ediyor. İstanbul TimesYayın Grubu  olarak son sekiz yılda dere yataklarında inşaat yapan firmaları haber yaptığımızı bilen yüzlerce okurumuzdan haber ihbar hattımıza mail ve telefon yağıyor.

İstanbul’un Kibir Kuleleri Kitabını yazan  Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner şaşkınım dedi;

ÇETİNER MEDIA GROUP yönetim kurulu başkanı sarı basın kartı sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner uzun süredir üzerinde çalıştığı “İstanbul’un KİBİR Kuleleri”ismi ile İstanbul’un Siliüetini bozan veya buralarda ikamet edecek olan vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak olan binaların yer aldığı kitabının basım öncesi kendisi ile konuştuk.

İşte Çetiner’in söyledikleri  “İstanbul’da UCUBE denilebilecek   bir çok KİBİR Kulesini inceledim ve eserimde yayınlamak üzere gerekli hazırlıkları yaptım. Ancak son bir kaç aydır Basın Expres yolunda özellikle otel olmak üzere DERE yatağında verilen imar ve inşaat faaliyetleri beni şaşkına uğrattı. Bakınız Eylül 2009 da yaşanan sel felaketinde kendi fotoğraf karelerimde TIR garajının ne hale geldiğini belgeleyen yüzlerce fotoğraf arşivimde mevcut.

Hele MAR YAPI’nın inşaa
t yaptığı yerin çok yakınında arabası içinde boğularak hayatını kaybeden değerli hemşehrim Yeminli Mali Müşavir Hüsnü Birinci'nin feci ölümü halen gözümün önünde iken  dere yatağında KİBİR KULELERİNE izin verilmesi merhum Hüsnü bey başta olmak üzere hayatını kaybeden 40’dan fazla vatandaşımızın kemiklerini sızlatacak olması beni üzüyor.

Merak edenler  arama mortolarında İstanbul Times yayın grubunun dere yataklarında yapılan inşaatlar için yaptığı haberlere  bakabilirler.

Gerek yayın grubu olarak gerekse de şahış olarak dere yataklarına bina yapan firmaların idarecileri makul,mantıklı ve TATMİNKAR cevaplar vermediği sürece hem şahıs olarak hazırladığım KİTABIMDA hem de Gazete,Haber portalı ve WEB Tv'mizde gerekli haberlere imza atacağız” dedi.

Mar Yapının kendi internet sitesinde şu bilgi var 

"2006 yılında kurulan Mar Yapı kısa sürede Türkiye'nin en yenilikçi gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri haline gelmiştir. Mükemmelliyetçi bir anlayışla hayata geçirdiğimiz, uluslararası ödüller kazanan projelerimiz, modern mimarinin geleneklerini yerine getirirken doğaya karşı sorumluluklarımızı da gözetmektedir". 
                                                                                                                                              

Uzmanlar bu bir felakettir diyor;

İnşaat ve su konularında uzman olan bir çok kişi  ile yaptığımız görüşmelerde elde ettiğimiz bilgiler ışığında dere ıslahları ne kadar modern yapılırsa yapılsın yine de oralarda inşaat faaliyetlerine izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek taşkın alanları da dahil ağaçlandırma alanı yapılmalı görüşleri hakim iken Bağcılar,Bahçelievler,Başakşehir ve Küçükçekmece Belediyelerinin ve bunların üstünde olan İBB 'nin hangi gerekçeler ile dere yataklarında inşaat yapım izni vermesinin gerekçesini anlamadıklarını ifade ediyorlar.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) olarak çok yakında daha önce Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinde bulunan KİBİR kuleleri ile alakalı yaptığımız yazılı görsel haberlerden sonra yargı bir çok projenin inşaatını durdurmuştu. Aynı programın 2.sini de Basın Expres yolunda dere yatağında yapılan binalar ile alakalı yapacağız.

Mar Yapıya soruyoruz

1-Bağcılar ilçesi Güneşli  Mahallesi Holiday Inn Otelin yanı başında inşaata başladığınız arsayı ne zaman aldınız ?

2-Arsayı edindiğiniz zaman bu şekilde imar hakkı var mıydı ?

3-2009 sel felaketinde göl olan alanda inşaat yapılması ne derece doğrudur  ?

4-Eylül 2009 sel felaketinde onlarca insanın yaşamını yitirdiği bir lokasyon da gökdelen yapılması adına dere ıslahı ile alakalı ne tür çalışmalar yapılmıştır ?

5-Bu lokasyonda gerek sizin gerekse de başka proje sahiplerinin yaptığı binalarda yaşanacak sel felaketinde Allah korusun yeni can kayıpları yaşanırsa takdir-i ilahi mi diyeceksiniz ?

6-Bu projenin inşa edildiği arsanın  sahibi sizin gibi güçlü bir firma değil de gariban Mehmet Amca olsaydı aynı imar verilir miydi ?

7-Size bu kadar yüksek imarın verilmesini İBB mi yoksa Bağcılar ilçe belediyesi mi verdi ?


Kaynak:  İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:37

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11