banner56

Bilgi evi öğrencileri Müze ziyaretinde

Bağcılar ilçesinde 20 bine yakın öğrencinin okul dışındaki vakitlerini farklı branşlarda eğitim görerek değerlendirdiği Bilgi Evleri sosyal ve kültürel aktivitelerde de bulunuyor. Yaz sezonunda öğrenciler için düzenlenen gezilerde tarihi ve kültürel değerlerin sergilendiği müzeler ziyaret edildi.

 Bilgi evi öğrencileri Müze ziyaretinde
Ziyaret ettikleri müzelerde sergilenen eserleri yakından incelediklerini ve bilgi sahibi olduklarını belirten öğrenciler, “Önceden ismini duyduğumuz yerler ve tarihi isimler hakkında yakından bilgi sahibi olduk. Müzelerdeki eserleri görünce atalarımızın bizim için yaptıkları fedakarlıkları daha iyi anladık. Sosyal ve kültürel gezi programı bizim için çok faydalı oldu.” dediler.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri yaz sezonunda düzenlenen sosyal ve kültürel gezi programı kapsamında 20 müzeyi ziyaret etti.

İlçede hizmet veren 13 Bilgi Evi’nde yeteneklerine göre tercih ettikleri aktivitelere katılan öğrenciler müzik, spor, kültür ve sanat alanında eğitim görüyorlar. Bu aktiviteler arasında masa tenisi, badmington, satranç, halk oyunları, skeç ve folklar eğitimi de yer alıyor. Öğrenciler, bu aktivitelerin yanı sıra tarihi ve kültürel gezi programlarına da katılıyorlar. Yaz sezonundaki programlar kapsamında aralarında Basın Müzesi, Deniz Müzesi, Orhan Kemal Müzesi, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Fotoğraf Müzesi, İslam Blimleri Müzesi, Doğançay Müzesi ve Arboreturm’un da bulunduğu 20’ye yakın sosyal ve kültürel mekanlar ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında uzmanlar tarafından öğrencilere müzelerle ilgili bilgi verilerek eserler tanıtıldı. Öğrenciler, kitaplardan okudukları ve iletişim araçları aracılığıyla öğrendikleri büyüklerinin bıraktıkları eserleri yakından görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Bilgilerini geliştirdiklerini belirten öğrenciler,  “Önceden ismini duyduğumuz yerler ve tarihi isimler hakkında yakından bilgi sahibi olduk. Müzelerdeki eserleri görünce atalarımızın bizim için yaptıkları fedakarlıkları daha iyi anladık. Sosyal ve kültürel gezi programı bizim için çok faydalı oldu.” dediler.

BİLGİ VE GÖRGÜLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

Öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini çok iyi değerlendirmesini amaçladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bilgi Evleri’nin toplumsal kalkınma ve gelişme açısından da büyük bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. Çağırıcı şunları söyledi:

“Geleceğimizi güvenli ellere teslim etmek istiyoruz. Bu amaçla eğitime her zaman öncelik verdiğimizi ifade ediyorum. Hizmete sunduğumuz Bilgi Evleri’ndeki aktivitelere katılan öğrencilerimiz için sosyal ve kültürel geziler de düzenliyoruz. Yine “Kariyer Buluşmaları” adı altında, spor, sanat ve iş dünyasında başarılı olarak ön plana çıkmış pek çok ismi de ağırlıyoruz. Bilgi Evi öğrencilerimizi Yıldız ve Topkapı Saraylarının da aralarında bulunduğu önemli müze ve sergi merkezlerine götürüyoruz. Tarihi değerlerimizi ve eserlerimizi yerinde görme imkanı buluyorlar. Bu programlarımız geçmiş ile geleceğimiz arasında köprü vazifesi görüyor. Bilgi Evlerimiz toplumumuzun sağlıklı nesillerle gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır.” 


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:40

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11