banner56

Bağcılar’da Nevruz coşkusu

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Avrasya’da geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı için Bağcılar’da kutlama programı düzenlendi. Programa farklı ülkelerden gruplar katılarak renkli gösterilerde bulundu.

Bağcılar’da Nevruz coşkusu
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile TÜRKSOY tarafından organizasyonu ve Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nevruz programı düzenlendi. Bağcılar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa farklı ülkelerden folklor grupları katılarak gösterilerde bulundu. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz dolayısıyla programa Irak Türkmenleri Folklor Grubu, Kırgızistan Gavhar Dans Grubu ile Özbekistan ve Bosna Hersek’ten gruplar gösterilerde bulundu. Moldova Gagavuz Bölgesi’nden Çuvaşistan’dan sanatçılar şarkılar söyledi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada, Nevruz’un Avrasya’nın önemli kültürel zenginliklerinden biri olduğunu ifade etti. Nevruz gibi ortak kültürel zenginliklerin yaşatılması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, “Program için, dünyanın farklı coğrafyalarından ilçemize gelen tüm misafirlerimize de hoş geldiniz diyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11