banner56

Bağcılar’a bir ödül daha

Nostalji Bahçeleri Projesi, AK Parti’nin Proje Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Başkan Çağırıcı, Ankara’da düzenlenen 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda ödülü alırken, Başbakan Erdoğan proje hakkında bilgi alarak, Çağırıcı’yı tebrik etti.

Bağcılar’a bir ödül daha
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Proje Yarışması’nda sonuçlar belli oldu. Yarışmada, Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçeleri Projesi ile ödüle layık görüldü. Sonuçlar, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda açıklandı. Yarışmada, Bağcılar Belediyesi’nin, örnek belediyecilik ve örnek çevre yatırımlarından biri olan Nostalji Bahçeleri Projesi “Büyükşehir İlçe” kategorisinde ödül aldı. Sempozyuma katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı. 

Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından, ödüle layık görülen projelerin tanıtıldığı stantları gezen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Belediyesi standını da ziyaret etti. Başkan Çağırıcı’dan Nostalji Bahçeleri Projesi hakkında bilgi alan Erdoğan, örnek proje için Çağırıcı’yı tebrik etti.

Yaptığı açıklamada, Nostalji Bahçeleri Projesi’nin ödüle layık görülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, “Bu ödülü, tüm Bağcılarlı hemşehrilerim adına aldım. Ödülle birlikte sorumluluklarımızın daha da arttığının farkındayız. En kısa sürede, ‘her mahallemize bir Nostalji Bahçesi’ hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

AK Parti tarafından Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu “Marka Şehirler Geleceğe Hazırlanıyor” sloganıyla ve “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” başlığı ile gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek ve ödül alan projelerin de tanıtımının yapılacağı Sempozyumda ayrıca alanında uzman konuklar sunumlar yapacak. Yarışma; Büyükşehirler, İl, Büyükşehir İlçe, İlçe, Belde ve İl Genel Meclisi kategorilerinde gerçekleştirildi.

AK Partili belediye başkanlıkları ve il genel meclisi başkanlıklarının en fazla 3’er projeyle katılabildiği yarışmaya toplam 286 proje kabul edilmişti.

NOSTALJİ BAHÇELERİ PROJESİ


Bağcılar Belediyesi’nin örnek çevrecilik hareketi olarak hazırladığı Nostalji Bahçeleri Projesi, 2006 yılında Üzüm Bağı’nın açılışı ile başladı. Sonra, sırası ile Kiraz, Kayısı, Kestane ve fındık bahçelerini hizmete açan Bağcılar Belediyesi, sözkonusu proje ile hem ilçeyi ismine uygun bir hale dönüştürmeyi hem de göçlerle kurulmuş ilçede yaşayanlara dalından meyve yeme nostaljisini yaşatmayı amaçlıyor. Proje kapsamında her bahçeye farklı yörelerin geleneksel mimari özellikleri esas alınarak birer de sosyal tesis kazandıran Bağcılar Belediyesi, 22 mahallenin olduğu ilçede her mahalleye en az bir nostalji bahçesi kazandırmayı hedefliyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11