banner56

Down Sendromlulardan Nefes Kesen Drone Gösterisi

21 Mart Down Sendromlular Günü’nde Bağcılar Belediyesi’nin “Sınırları Yükselerek Aşıyorlar” projesi kapsamında drone kullanma eğitimi alan Down Sendromlular, drone’larla nefes kesen bir gösteri yaptı. Down Sendromluların metrelerce yükseğe kaldırdığı drone ile yaptığı şov, hem izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi hem büyük beğeni topladı.

Down Sendromlulardan Nefes Kesen Drone Gösterisi
 Bağcılar Belediyesi tarafından engellileri drone konusunda eğitmek amacıyla 1.5 ay önce “Sınırları Yükselerek Aşıyorlar” projesi başlatıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Engelliler Sarayı’nda 5’i Down Sendromlu olmak üzere 30 öğrenciye “Drone Yarış Pilotluğu” ile Hava Video ve Fotoğrafçılığı” konusunda ücretsiz eğitim veriliyor.

“Drone ile yapılan akrobatik hareketler yürekleri ağza getirdi”

Engelli kursiyerlerden oluşan “Engelli Drone Takımı” 21 Mart Down Sendromlular Günü” nedeniyle özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Mahmutbey Stadı’nda toplanan kursiyerler, önce gözlüklerini taktı sonra drone’u kullanmak için joystick’leri eline aldı. Down Sendromlular, davetlilerin meraklı bakışları arasında drone ile hünerlerini sergiledi.  Engellilerin metrelerce yüksekte drone ile yaptığı akrobatik hareketler hem yürekleri ağza getirdi hem de büyük alkış aldı.

Programın özel konukları olarak Türkiye Drone Milli Takımı sporcuları da katıldı. Tecrübelerini engelli kursiyerlerle paylaşan milli sporcular, onların meraklı sorularını da cevaplandırdı. Daha sonra ise Milli sporcular ve Engelli kursiyerler, drone’ları yarıştırarak muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi.

“Başaracaklarına inandık ve drone kulübü kurduk”

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da engellileri bu özel günde yalnız bırakmadı. Engellileri tebrik eden Çağırıcı, “Down Sendromlu kardeşlerimle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Öncelikli olarak onlara hizmet etmenin bir ibadet olduğuna inanıyorum. Biz engelli kardeşlerimizle beraber çok etkinlik gerçekleştirdik. Bazen boğazda su altı dalışı yaptık, bazen balık tuttuk.  Son olarak ise drone konusunda istekleri vardı biz de başarılı olacaklarına inandık ve drone kulübü kurduk. 1.5 aylık eğitimden sonra bugün burada ilk denemelerini gerçekleştirdiler. Kardeşlerimizin drone eğitimi aldıktan sonra Türkiye Milli Takımına gideceklerine inanıyorum. Kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Çağırıcı da engellilerle beraber drone kullanarak onların heyecanına ortak oldu. 3 ay sürecek olan kurs Haziran ayında sona erecek. Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan engelliler istihdam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 11:13

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11