banner56

Bosnalı Öğrenciler Bağcılar’da Ağırlandı

Bağcılar Belediyesi’nin ortağı olduğu “Kardeş Okul” projesi kapsamında Bosna Hersek Zenitsa Musa Kazım Çatiç İlkokulu’ndan gelen 9 öğrenci Bağcılar’da ağırlandı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret eden Boşnak öğrenciler, “Bağcılar’a ilk kez geliyoruz. Burada öğrencilere yönelik çok güzel çalışmalarınız var” dedi.

Bosnalı Öğrenciler Bağcılar’da Ağırlandı
 Türkiye ile Bosna Hersek’teki okullarda sosyal, kültürel ve eğitime yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla imzalanan “Kardeş Okul” projesi kapsamında Bosna Hersek Zenitsa Musa Kazım Çatiç İlkokulu’nda okuyan 9 öğrenci İstanbul’a geldi. 3 gün şehir turu yapacak olan öğrencileri kardeş okul Bağcılar Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencileri tarafından karşılandı.

“Yapılacak ne olursa her zaman yapmaya hazırız”

Öğrenciler program çerçevesinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek tokalaşan ve onları ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Çağırıcı, “Bosna bizim için çok önemli. Uzun süre birlikte yönetilmiş toplumuz. Ülkelerimizin ismi farklı olsa da aynı milletin ve dinin mensubu insanlarız. Bosnalıları biz Aliya İzzetbegoviç’in emaneti olarak görüyoruz. Yapılacak ne olursa her zaman yapmaya hazırız” dedi.

Söz alan bir öğrenci, “Bağcılar’a ilk kez geliyoruz. Burada öğrencilere yönelik çok güzel çalışmalarınız var” dedi. Öğrenci kafilesine 1 müdür, 2 öğretmen ve 2 veli de eşlik etti. Misafir okul müdürü Esad Corovic, “Bosna’ya yaptığınız hizmetleri biliyoruz. Bundan dolayı size teşekkür ediyoruz. İnşallah çok daha güçlü olursunuz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Corovic ve Başkan Çağırıcı karşılıklı hediyeleştiler.

İstanbul’da 3 gün kalacak 9 öğrenci, kardeş okul olan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nda okuyan 7 öğrencinin evinde kalacak. Öğrenciler İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018, 15:52

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11