banner56

Bağcılarlı Minik Öğrencilerden Büyük İcatlar

Bağcılar Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla hizmete sunulan Mutlu Minik Mucitler Sergisi’nde sergilenen icatlarıyla büyüklerinin takdirini topladı. Robotlardan, fenerli terliğe kadar birçok icat yoğun ilgi gördü.

Bağcılarlı Minik Öğrencilerden Büyük İcatlar
 Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla düzenlenen Mutlu Minik Mucitler Sergisi, Cumhuriyet İlkokulu’nda açıldı. Bağcılar Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin icatlarından oluşan sergideki fenerli terlik, su üzerinde ilerleyen araçlar ve robot çalışmaları dikkat çekti.


Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin icatlarından oluşan Mutlu Minik Mucitler Sergisi’nin açılışını yaptı. Okul Müdürü Serkan Ekmen, Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sergide sunulan icatlarla ilgili bilgi vererek tanıttı. Çiftçi, Çağırıcı ve Yılmaz, karanlığı aydınlatan fenerli terlik, su üzerinde ilerleyebilen rüzgar enerjili araçlar ile çeşitli robot çalışmaları ile yakından ilgilendi. Çiftçi, Çağırıcı ve Yılmaz, geri dönüşüm ve çevre ile ilgili projeler kapsamında kağıt ve plastik atıkların da kullanıldığı icatlarla yakından ilgilendi.

“BİLGİLİ, TEKNOLOJİYE HAKİM VE ÜRETEN BİR NESİL YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların günümüz teknolojisini iyi tanıması amacıyla birçok önemli projeyi hizmete sunduklarını belirtti. Bu anlamda Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ni hizmete sunduklarını hatırlatan Çağırıcı, “Ülkemizin icatlarda bulunacak ve üretime katkı sağlayacak insanlara ihtiyacı var. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bilimsel araştırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlıyoruz. Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerimiz de yaptıkları çalışmalarla kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek düşüncelerini hayata geçirdiler. Kendilerine rehberlik eden öğretmenlerini kutluyorum, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah başarılı çalışmalara devam edecekler” dedi. Açılışta ayrıca öğrenci velileri, Kaymakam Çiftçi, Başkan Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz’a ayna üzerine çivi ile yaptıkları portre çalışmalarını hediye ettiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 14:50

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11