banner56

Bağcılar Ahde Vefasını Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde ilçede hizmete sunulan tesislerin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Bağcılar Ahde Vefasını Gösterdi
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da inşa edilen Bölge İdare Mahkemesi, okullar, bilgi evleri, spor salonları, parklar, kapalı yüzme havuzları, sağlık tesisleri, camiler ile prestij caddelerinin de aralarında bulunduğu tesislerin resmi açılışını yaptı. Kirazlı Metro İstasyonu önünde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar’ın Anadolunun tüm renklerini bir araya getiren Türkiye’nin bir özeti olduğunu ifade etti. Herkesin Bağcılar’dan çıkarması gereken dersler olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bağcılar, bugün geldiği noktaya çok zor ulaştığı için elindekinin kıymetini çok iyi biliyor. Eğitim, sağlık, ulaşım ve istihdamda geleceğe güvenle bakmak için her şey var. Bunun için Bağcılar lafa değil icraata bakıyor. Bağcılar ilçe olduğunda ilk Belediye Başkanı olan Feyzullah Kıyıklık ile süreç başladı. Seçim kampanyalarını çizmelerle yaptığımız Bağcılar, kısa zamanda adeta medeniyetleşme ve modernleşme sürecini yakaladı. O günleri bilenler biliyor. Onun için 16 Nisan’da ‘evet’ diyecekler”

Bağcılar’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunda, haksız şekilde mahkûm edilip cezaevine gönderildiğinde, 2002 yılında milletvekilliği seçimini kazanıp ülke yönetimini kazandığında her zaman yanında olduğunu ifade etti. Bağcılar’ın, Cumhurbaşkanı seçilmesi sürecinde, seçim ve referandumda ahde vefasını gösterdiğini kaydeden Erdoğan, gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi süreci, 10 Ağustos 2014 yılında Cumhurbaşkanlığına aday olduğu süreçte yüzde 70 oy vererek farkını gösterdiğini kaydetti. Erdoğan, Bağcılarlıların, 16 Nisan referandumunda da güçlü şekilde ‘evet’ diyeceğini anlattı.  Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişiminde Bağcılar da sokaklara döküldü. Milletine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını gösterdi. Ramazan Sarıkaya şehidimizin kısa mektubunu Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Bey okudu. Allah rahmet eylesin. Rabbim ailesine sabırlar versin. İnşallah milletimizin başı sağolsun. Bağcılar o gece Anadolu’yu bize yurt haine getiren Selçuklu ve Osmanlının o şanlı mirasına sahip çıktı. Çanakkale Kurtuluş Savaşı şehitlerinin terörle mücadele şehitlerinin ruhunun yeniden dirilişine şahitlik etti”

“BÖYLE MİLLETİN MENSUBU OLDUĞUM İÇİN RABBİM’E NE KADAR ŞÜRKETSEM AZDIR”

Hain darbe girişimi sırasında Bağcıların, tüm İstanbul’un ve tüm Türkiye’nin bir hilal uğruna toprağa gitmeye hazır asker olduğunu gösterdiğini de belirten Erdoğan, O gece 249 kişinin şehadet makamına ulaştığını 2193 kahramanın da gazi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için güneş gibi batmaya hazır 80 milyon var. Kimse bize diz çöktüremez. Hep söylüyorum böyle milletin mensubu olduğum için Rabbim’e ne kadar şükretsem azdır..”

“BAĞCILAR HİZMET AŞKIMIZA HER ZAMAN ‘EVET’ DEDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise 1993 ve 1995 yıllarında Bağcılar’da ilçe başkanlığı yaptığını hatırlatarak, her yerini dolaştığını kaydetti. Topbaş, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye kalkınıyor. Birçok entrikaları tezgahlayan iç ve dış düşmanların hilelerini onun önderliğinde boşa çıkardık. Rüzgar hangi yönden eser essin gemisini rotasında yürüten kaptanımız var. Onun mesai arkadaşı olmak bizim için en büyük gurur” dedi. Bağcılarlıların önlerine her sandık geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendilerinin hizmet aşkına ‘evet’ dediklerini de kaydeden Topbaş, “Türkiye’nin geleceği ve devletin bekası adına yine ‘evet’ diyeceksiniz. Bu kararlılığı göstereceksiniz. Milletle el ele vererek bu ülkenin hak ettiği yere taşınmasında tuğla olmaya hazırız” şeklinde konuştu

“ŞEHİT SARIKAYA’NIN MEKTUBU DUYGULANDIRDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İBB Başkanlığı görevinden bu yana her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçelerine yaptıkları katkılarından dolayı minnet ve şükran duygularıyla dolu olduklarını ifade etti. Çağırıcı, “Sayın Cumhurbaşkanım; Bağcılar sizi çok seviyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Sizin çağrınız üzerine Atatürk Havalimanı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Emniyet Müdürlüğü binası, Büyükşehir Belediye Binası başta olmak üzere cadde ve meydanlara akın ettiler. Bağcılar olarak ülkemizi işgal girişiminde bulunan FETÖ örgütüne mensup üniformalı hainlere karşı göğsünü siper etti. Bu sırada milletin silahını millete doğrultan hainlerin açtığı ateş sonucu ilçemizden Ramazan Sarıkaya kardeşimizi şehit verdik. 

Şehidimizin değerli eşleri ve çocukları da aramızdalar. Bununla birlikte mermilerin isabet etmesi ve değişik sebeplerle yaralanan 30 gazimiz de buradalar” dedi. Çağırıcı’nın, şehit Sarıkaya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milleti ve vatanı için dualarda bulunduğu mektubunu okuması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

“BAĞCILAR GÜR SESLE ‘EVET’ DİYECEK”

Şu an millet olarak Türkiye’nin tarihi sürecinde yarınları şekillendirecek hayati bir adım atıldığına vurgu yapan Çağırıcı, 16 Nisan’daki referandumda; Türkiye’yi ayağına vurulan prangalardan kurtaracak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemine Bağcılar olarak en gür sesle “EVET” diyeceklerini kaydetti. İlçede Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiğini de vurgulayan Çağırıcı, 3 yıl içerisinde yaklaşık 20 bin bağımsız birimin yer aldığı 5 bin riskli yapıyı yıkılarak otoparklı, asansörlü, modern ev ve işyerleri inşa ettiklerini belirtti. Çağırıcı, “Kentsel dönüşüm kapsamında camilerimizi de yeniliyoruz ve 12 caminin inşaatı devam ediyor. Bağcılar Belediyesi olarak son 2 yılda ilçemize 26 okul arazisi kazandırdık. 13 okulun inşaatı devam ediyor. 13 okulun da yakında inşaatına başlanacak” dedi.

“RAYLI SİSTEMLERDEN EN ÇOK YARARLANAN İLÇE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı Başakşehir- Bağcılar-Yenikapı Metro hattına kavuştuklarını da kaydeden Çağırıcı, inşaatları devam eden 3 metro hattı ve planlanan 3 metro hattı ile birlikte 7 metro hattına kavuşacaklarını da belirtti. Çağırıcı, Bağcılar’ın, 7 metro hattı ve 2 tramvay hattı ile İstanbul’un raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçelerinden biri olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyeri şair Senem Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendi elleriyle yaptığı ahşap yakma resmini hediye etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topbaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Tülay Kaynarca ile İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı birlikte kurdeleyi keserek 36 tesisin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 15:21

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11