banner56

KİBİR Kuleleri için Zeytinburnu belediyesi ne düşünüyor ?

Zeytinburnu'nu İBB ve Müteahitler idare edecekse Zeytinburnu Belediyesi 1984 öncesi gibi bir şube müdürlüğüne dönderilsin herkes de ilçe belediyesinde bir beklenti içinde olmasın. İşte www.Zeytinburnutimes.com 'un konu ile ilgili yaptığı haber...

KİBİR Kuleleri için Zeytinburnu belediyesi ne düşünüyor ?
Bizans ve Osmanlı Sur İçi İstanbul'una en yakın ilçe olan Zeytinburnu'nda neler oluyor ?

OnaltıDokuz Projesi : Tartışmalar çıktığı günden beri herkes bir şeyler söyledi. Ufak tefek kırıntı şeklinde üzüntülerini beyan etme şekli dışında Belediye başkanı ve ebelediyeden basın'a ve kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmış değil. Sanki bu projenin imzalarını Pendik belediye başkanı atmış gibi Zeytinburnu Belediyesinin sessiz kalması anlamlı bulunmuyor. Üstüne üstülük OnaltıDokuzun traşlanmasına karar veren HAKİMLER'in her birisi bir yere sürüldü. Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil.

İnşaat Emlak Dünyası Haber Merkezi

Real İstanbul Merterde mi Zeytinburnu'nda mı ? Ak Parti Kurucu İlçe başkanı Ahmet Dokumacı'dan yardım istemek için giden iş adamlarından burada böyle bir iş olduğunu öğrenen Dokunmacı İnşaat malazemesi satışında ve nakış makianları ithalatında para kazanamadığı için inşaat işinden para kazanırım düşüncesi ile Türköz İnşaat'tan Murat Türköz ve Fer Yapıdan Muammer Saka ile görüşerek yeri ayarlamak benden inşaat yapmak sizden diyerek % 30 ile anlaştı.Kendisinden yardım isteyen kişilere de 4 tane daire verdiği iddiaları ifade ediliyor.  Bu proje Zeytinburnu Seyitnizam mahallesinde yapıldığı halde sanki Merter'de imiş gibi tüm tanıtım materyalerinde Real İstanbul Merter'de yükseliyor dediler Zeytinburnu'nun marka ilçe olduğunu iddia eden belediye bizi bu kadar da aşağılamayın demedi.

Simpaş Ottomare Suits ilçenin kalbine saplanan hançer gibi : 
UCUBE binaların kralı olduğunu iddia ettiğimiz bu Kibir kulesi balangıçta daha yüksekti. OnaltıDokuz proejesi basına yansıyınca proje tadili ile biraz alçaltıldı. Buna rağmen Zeytinburnu'nun Marmara denizi ile hava sirkülasyonunu kesti.Trafiği felç edecek yine belediyemiz den biz hata yaptık.Müteahhit ve İBB ye boyun eğmemeliydik diyerek samimi bir itirafta bulunmayı beceremedi. Bu bina içinde galiba imzaları SilivriBelediye başkanı atmış olmalı :::)))

Bostan Hali Zenginlere konut oldu : 1999 depreminden sonra Zeytinburnu Belediyesi ilçe kentsel dönüşüm de ilk çalışmanın yapılması gereken yer diyerek her tarafa ilan ve reklam yaptıdığı halde kamu ve kendi yeri olan Merkezefendi Topkapı  evlerini AKILLI ev mantığı ile yaparak o dönemin en pahalı konutlarını satışa çıkardı.Burasını kentsel dönüşüm odaklı yapmış olsaydı şu an belki ilçenin % 30'u dönüşmüş olacaktı.

The İstanbul Veliefendi Taşkın ve ağaçlandırma alanına yapıldı :Bu projede kıyak üstüne kıyak yapıldı. Birinci Kıyak İBB burayı KOÇ grubundan almadan önce imar vermiyordu. KİPTAŞ İstanbul'un merkezinde para kazanacağı bir arsa arayışına girdi. Arşimentin suyun kaldırma kuvvvetini bulurken "Evraka Evraka" yani buldum buldum diyerek sevindiği gibi KİPTAŞ'ın arsa geliştirme uzmanları biz İBB yiz bize dere yatağı,taşkın ve ağaçlandırma alanı farketmez. KOÇ grubu ile masaya oturalım o da kazansın biz de  mantığı güttüğü için dere yatağının yanı başına KİBİR kulesi izni verdi. İkinci Kıyak Çırpıcı Şehir parkı ile geldi. Buraya 1 milyon m2 lik park kararı çıkınca bir gecede daire başı 400 bin dolar artı oldu. Bu projede tamamen RANT
 odaklı da olsa İBB 'nin kuruluşu KiİPTAŞ'ın varlığını anlamak mümkün.  KOÇ'da arsa sahibi onun varlığı da gayet normal. İnşaatı yapan YDA nın varlığı da anlaşılır ama İstanbul Ticaret Odası başkanı da olan Ak Parti Kurucular kurulu içind eyer alan eski iplikçi yeni İnşaatçı Kuruluş inşaatın buradaki rolü ne için var kamuoyu merak ediyor. Bunun cevabını Zeytinburnu belediyesi mi verecek yoksa Adalar belediyesimi biz orayı da tam bilmiyoruz.

Belgratkapı Birunu Hastanesi nereden çıktı ?  Yıllardır Kültür adası olacak denilen yerde ilk önce TURKUAZ diye bir firmaya otel inşaatı için izin verdiler. Daha sonra ne olduysa oldu bir anda Otel yok oldu Biruni hastanesi olacağı duyuruldu. Acaba Otel inşaatları için kolay imar almak adına firma önce otel izni alıp daha sonra inşaatın kabası bitince burası otel değil hastane olacak mı denildi ?  Bu binanın yapıldığı yerin bir kısmının da mezadlık olduğu iddiaları da  bir çok emekli cami imamı tarafından bize sözlü olarak ifade edildi. 1964 yılından sonra burada hizmet vermeye başlayan bir TIR firmasının yerini genişletmek adına azar azar mezarlık yerini kendi hizmet verdiği yere dail ettiği ifadesi var. Burada Kadastral bir çalışma yapılsın Mezardan bu inşaat arsasına taşma olmuş mu olmamış mı tespit edilsin. 

Niziplioğlu Group yolun yanı başına otel yapıyor bu olacak iş mi ?   Merkezefendi mahallesi Tercüman blokları yanında yapılan bu proje elbette kanunlara ve nizamlara uydurulmuş olarak yapılıyor.  Ancak akıl,mantık ve izan burada bu tür bir binanın olmayacağını çıplak bir dil ile söylüyor. Bu kadar bariz bir şekilde İstanbul'a ihanet 1204 Latin saldırısında bile yapılmadı. Bizler basın mensubuyuz inşaat ve imardan anlamıyoruz ama bu otelin de buraya yapılmasının yanlış olduğunu söylemek için İNşaat mühendisi,mimar,şehir plancısı ve çevre mühendisi olmaya da gerek yok.Birileri daha doğrusu Zeytinburnu Belediyesi bu konuda bir açıklama yapmayı düşünür mü ? 

Özak,Ziylan,Yenigün,Delta ne yapacak ? 
Ağır bakım'ın yerinde dört firmada oluşan konsorsiyum'un 4 milyar 240 milyon  TL ye satın aldığı ağır bakımın yerinde yapılacak olan 22 katlı binalarda KİBİR kulesi olacak gibi gözüküyor. Zeytinburnu belediyesi bina inşaatı başlamadan önce maketlerini Zeytinburnu halkının görüş ve eleştirlerine açmalıdır. 111 bin m2 lik alanda halkın istifadesine (site içinde ikamet edenlere değil)ne kadar yeşil alan,ve çocuk parkı için yer ayrılacak ? Proje ortaklarından Mithat Yenigün'in kendi projeleri önündeki 400 metre kare lik sahil yolu için burada 1.5 Km.lik yolu yerin altına alalım teklifini İBB ye yaptığını İBB nin de maliyeti firmaların karşılaması şartı ile bu çalışmaya sıcak baktığı ifade ediliyor. Yenigün 1.5 Km.lik yolu yerin altına almak için lazım olacak 50 ile 60 milyon dolar arasındaki parayı burada proje yapan firmaların karşılayabileceğini ifade etti. Bu paranın harcanması halinde burada yapılacak olan KİBİRkulelerinin direkt Marmara denizi ile irtibatta olacakları için daha pahalı bir bedel ile satılabileceği de ifade ediliyor. İlçemiz güzelleşin ve büyüsün ama bu yapılırken insaf müteahitin iki dudağı arasında olmasın. Bina yapılırken bırakın insanları kuşun ve kurdun bile hakkı hesaplanmalı. Bir leyleğin uçuş yüksekliği 60 metre ise siz orada 70 metrelik bir bina yaparsanız 10 metre o leyleğin hakkına tecavüz etmiş olursunuz. Kibir kulesi binalar insan odaklı değil rant odaklı olduğundan orada sağlıklı bir hayat sürmek de çok kolay değil. Zeytinburnu halkı daha inşaat başlamadan önce burada yapılacak olan  projeyi görmeli ve varsa itirazları dikkate alınmaldır.

Yapılacak daha çok çalışma var ancak şimdilik konunun fazla dağılmaması için bu kadarı ile yetineceğiz.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 15:04

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11