banner56

KİPTAŞ Ormanı Eğlence Merkezi Oldu

İBB kuruluşu olan KİPTAŞ’ın 4.ve 5.Etabı inşa ederken Orman ,Park ve yeşil alanlar için tahsis ettiği yerler birer birer ranta kurban veriliyor. Orman için ayrılan yerde tam 21.000 M2lik eğlence merkezi yapıldı.

KİPTAŞ Ormanı Eğlence Merkezi Oldu
En son kurban verilen yer KİPTAŞ ormanı oldu

En son ranta kurban giden yerin Avam projelerde KİPTAŞ ormanı olarak görülen “
Başak Mahallesi Yeşilvadi Cad.Metrokent Karşısı Başakşehir-İstanbul” adresinde hükümete yakınlığı ile bilinen Akdeniz Güvenlik Firmasının bir projesi olanHASBAÇÇE tam 21.000 m2 lik alana eğlence merkezi kurdu.



İnşaat & Emlak Dünyası  Haber Merkezi / Cengaver Korkusuz

Orman yeri orman kanunları kapsamında yandaşa peşkeş çekildi mi ? 

Hiçbir alt yapı  ve üst yapı çalışması yapılmadan 21.000 m2 lik inşaatın yapıldığı bir yerin trafik sirkülasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini herkes bilir. 5.Etap ve Metro Kent’in trafiğini olumsuz yönde etkileyecek bu kadar büyük bir çalışma için kimlerin nemalandığı merak konusu olmaya devam ediyor.

Akdeniz Güvenlik tanıdık çıktı 

Ak Parti İstanbul il başkanlığı ve İBB nin bir çok tesisi başta olmak üzere bir çok belediye ve hükümet yanlısı kurum ve kuruluşun güvenlik ve temizlik işlerini yapan Akdeniz Güvenlik firmasının KİPTAŞ ormanına eğlence merkezi yaptığını tespit ettik. Yaptığımız çalışmada bir çok kişinin nemalandığı bu alanda daha önce Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün spor okulu yapacağı söylentilerine rağmen her nedense bu yerin Akdeniz Güvenlik firmasına verilmesi manidar bulundu.

Garip Gureba evine bir çivi çakmak adına bin bir zorluğa katlanırken yandaş firmalar orman alanına eğlence merkezi yapabiliyor 

Bu kadar büyük bir proje için her şeyin kanunlar önünde kılıfına uydurulduğunu ancak kul hakkı ve etik olarak bu projenin hiçbir şeye uydurulamayacağını bu ilçenin ilk gazetesi ve haber portalı olarak okurlarımıza duyurmak isteriz. Burası kanuni olabilir ama ETİK VE AHLAKİ değildir.

Telefon ile irtibata geçtiğimiz Hasbaççe müdürü biz buraya ihalede en yüksek bedeli ödeyerek satın aldık.Biz hiç bir sorunun muhatabı değiliz diyerek adeta burası eskiden orman alanı da olsa o İBB
 ve KİPTAŞ'ın sorunudur diyerek işin içinde çekmaya çalışsada bu işten sıyrılmaları o kadar da kolay değil.

4982 sayılı bilgi edinme yasası kapsamında cevaplandırılması adına Başakşehir Belediyesine verdiğimiz dilekçe ile sorduğumuz sorular;

1-KİPTAŞ ormanı olarak Avam projelerde görülen bir  yerde nasıl ve neden bina izni veriliyor ?

2-Bu alanda yapılan 21.000 m2 lik inşaatın dışında daha ne kadar orman alanı projeye dahil edilmiştir ?

3-Akdeniz Güvenlik HASBAÇÇE projesini yaptığı bu arsayı kimden ve ne kadar paraya ne zaman satın almıştır ?

4-Sonradan plan dışı yapılan 21.000 m2 lik inşaat trafiği olumsuz etkilemeyecek mi ?

5-Bu izni İBB mi Başakşehir Belediyesi mi vermiştir ?

6-Balangıçta Milli Futbolcu Hakan Şükür'ün spor tesisleri yapacağı ifade edilmiş iken bu proje neden daha sonra iptal oldu ?

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

    

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 21:58

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11