banner56

Kazan, Önemli Bir Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak

Kazan Federal Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Vakfı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Türk Dünyasını Aydınlatanlar-Mehmet Akif Ersoy ve Abdullah Tukay Uluslararası Kazan Sempozyumu başlıyor. Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Özbekistan, Sırbistan ve Tataristan’dan 87 katılımcının 14 oturumda sunum yapacağı sempozyum üç gün sürecek.

Kazan, Önemli Bir Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak
Türk Dünyası Kültür Başkentliği’ni, Eskişehir’den devir alan Tataristan’ın başkenti Kazan tarihi bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.Türk Dünyasını Aydınlatanlar-Mehmet Akif Ersoy ve Abdullah Tukay Uluslararası Kazan Sempozyumu, Kazan Federal Üniversitesi Filoloji Enstitüsü’nde düzenlenecek.

Sempozyum süresince; Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Özbekistan, Sırbistan, Tataristan ve Türkiye’den 87 katılımcı sunum yapacak. Üç gün sürecek olan sempozyumda toplam 14 oturum düzenlenecek. Tebliğciler sunumlarında Mehmet Akif Ersoy ile Abdullah Tukay’ın hayatlarını, eserlerini ve günümüze kadar ulaşan eserlerinin bıraktığı etkiyi anlatacaklar. Ayrıca Tataristanlı akademisyenler de ünlü ilim adamları
Akif ile Tukay’ın yanı sıra Tataristanlı tarihi isimler Ayaz İsaki, Ataullah Beyazıtov, Abdürreşit İbrahim, Şehabettin Mercani, Alimcan Daruni’yi anlatacaklar.
Sempozyumda Türkiye’den Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın da aralarında bulunduğu 25 tebliğci konuşma yapacak.

MEHMET AKİF HATIRA KÖŞESİ

Sempozyum programı kapsamında ayrıca Filoloji Enstitüsü’nde Mehmet Akif Ersoy’un anısına Hatıra Köşesi açılacak. Burada, Akif’in hayatının anlatıldığı kendisine ait fotoğrafları ve kaleme aldığı eserleri sergilenecek. Ayrıca Türkiye’den götürülen şair ve yazarlar Mezit Gafuri, Abdürreşit İbrahim, Musa Carullah gibi isimlerin eserlerinin de yer alacağı Osmanlıca eserler de sergilenecek. Çarlık döneminde Tataristan’da basılan 32 nadide eser Kazan Federal Üniversitesi’ne hediye edilecek.
Program kapsamında Kazan Federal Üniversitesi Filoloji Enstitüsü Galerisi'nde ressam, müzehhibe ve minyatür ustası Serhan Çiftçigüzeli’nin Türk Süsleme Sanatları Sergisi'nin açılışı ve kokteyli de düzenlenecek. Yine program kapsamında Türk Süsleme Sanatları konusunda konuşmalar ve Türk Süsleme Sanatları’ndan bir minyatür filmi gösterimi de yapılacak.
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11