banner56

Ev Hanımıydılar Azmettiler Ve Yazar Oldular

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Şefkatli Kalemler Öykü Yazarlığı Atölyesi’nde eğitim gören ve çoğu ev hanımı olan 14 kadın, 17 öyküden oluşan “Bizim Öykülerimiz” isimli kitabı çıkardı. Kitabı okuduğunu ve hayran kaldığını söyleyen Gazeteci-Yazar Nagehan Alçı, “Medyada yazan birçok kalemden çok daha iyi olduğunuzu gördüm” dedi.

Ev Hanımıydılar Azmettiler Ve Yazar Oldular
 “Hayatımı yazsam roman olur” diyen kadınlar için Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Şefkatli Kalemler Öykü Yazarlığı” meyvelerini verdi. Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirilen kursa katılan ve çoğu ev hanımı olan 20 ile 70 yaş arasındaki 14 kadın 3 ay süren eğitim sonunda 17 öyküden derlenen “Bizim Öykülerimiz” isimli kitabını çıkardı.

Kitabın tanıtımı için özel bir program düzenlendi.

“Yeter ki bir şeyler düşünsünler ne gerekiyorsa yaparız”

Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bu tür projelerin devam etmesini istiyorum. Çünkü toplum olarak sözlü kültüre önem veriyoruz. Kalemimiz değil dilimiz güçlüdür maalesef. Hep aklımıza yazmaya çalışıyoruz. Bunların artık yazıya dökülmesi zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyorum. Bu projeyi gerçekleştirenleri tebrik ediyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Medeni cesaretini göstererek böyle bir projede yer alan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bizler hayatın her alanında önceliklerin içinde gördüğümüz kadınlarımızı sürekli sevgi ve saygıda ön planda tutmanın bizim inancımız gereği olduğunu düşünüyorum. Şefkatli kalemler atölyesine katılan tüm hanımefendileri tebrik ediyorum. Yeter ki bir şeyler düşünsünler bunu hayata geçirme noktasında ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.

“Medyada yazan birçok kalemden çok daha iyi olduğunuzu gördüm”

Programın özel konuğu gazeteci-yazar Nagehan Alçı, mesleki deneyimlerini yeni yazarlarla paylaştı ve onlara tavsiyelerde bulundu. Alçı şunları söyledi: “Sizin hikayelerinizi okurken çok duygulandım şunu gördüm ben demeyi bilen kadınlar var. Ben demeyi bilmeyen kadınlar yüzünden çok acılar çekiyoruz. Ben güzeldir. Beni sevmek önemlidir. Hayatı sevmek kocanı sevmek, çocuklarını sevmek beni sevmekten başlar. Ben sizi hayranlıkla okudum. Medyada yazan birçok kalemden çok daha iyi olduğunuzu gördüm. Siz de cevheri, ışığı gördüm. Bu atölyeye katılamayan hanımlarda da o cevher olduğuna inanıyorum. Buralara gelemeseniz bile mutlaka kağıt kalemle bir şeyler yazın”

Kitapta öyküsü bulunan yazarlardan Asiye Toraman da duygularını şöyle dile getirdi: “Yazmak çoktan unuttuğunuz sandığımız şeyleri birikmiş acıları, yenilgileri, aldanışları kağıda dökmek ve bundan bir adet başkalarıyla paylaşabilmek sanatıdır. Bu kitap, hikayelerimizin vücuda gelmiş hali. Umarım severek okursunuz”

Programın sonunda yeni yazarlara başarı belgeleri verildi. Kitap tanıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, muhtarlar ve kursiyerlerin yakınları da katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 15:04

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11