banner56

KIZI, KAZIM KARABEKİR PAŞA’YI ANLATACAK

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, “İz Bırakanlar” adlı söyleşide babasının tarihi kişiliğini anlatacak.

KIZI, KAZIM KARABEKİR PAŞA’YI ANLATACAK

Babasını kaybettiğinde yedi yaşında olan Timsal Karabekir Yıldıran, onun hatırasını Kazım Karabekir Kültür Merkezi ile Kazım Karabekir Vakfı ve Müzesi’nde yaşatıyor.

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi, Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz komutanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldırım’ı ağırlayacak.

Timsal Karabekir Yıldırım katılacağı söyleşi sırasında Kazım Karabekir Paşa’nın başta Atatürk, İnönü ve Rauf Orbay olmak üzere silah arkadaşlarıyla ilgili anılarını paylaşacak.

Kurtuluş Savaşı’nda büyük kahramanlıklar gösteren Kazım Karabekir Paşa’nın hatıralarını yaşatan Timsal Karabekir Yıldırım, Erenköy Kazım Karabekir Müzesi ile ilgili bilgi verecek.

Yıldırım ayrıca Paşa’nın ve ailesinin yaşadığı döneme ait orijinal eserlerin sergilendiği Müze’nin özelliklerini anlatacak.

KARABEKİR PAŞA’NIN ADINI YAŞATIYOR

Kazım Karabekir Paşa’nın üçüncü kızı olan Timsal Karabekir Yıldıran, 1941 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 26 Ocak 1948 tarihinde babasını kaybeden Yıldıran, 1999 yılında eşinin öncülüğünde Kazım Karabekir Kültür Merkezi’ni, 2003 yılında ise Kazım Karabekir Vakfı ve Müzesi’ni kurdu.
 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 15:32

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11